Archivovaná verze stránky, pokračujte prosím na aktuální web.

Spejbl a Hurvínek slaví!

A Supraphon připravil 4CD To nejlepší... Vydavatelství Supraphon oslaví 80. výročí Divadla Spejbla a Hurvínka vydáním 4CD kompletu To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem (SU 6100-2)!

 

Za 80 let spolupráce Divadla Spejbla a Hurvínka se Supraphonem bylo prodáno 5 397 500 zvukových nosičů (šelakové a vinylové desky, audio kazety a videokazety, CD a DVD) vydaných na značkách Ultraphon, Esta a Supraphon. Divadlo Spejbla a Hurvínka převezme v rámci slavnostního otevření zrekonstruovaného divadla v Dejvicích ve čtvrtek 1. dubna 2010 Diamantovou desku Supraphonu.

 

Letos si připomínáme nejen 80. let od založení Divadla S+H, ale také 80 let spolupráce tvůrců Divadla S+H s gramofonovým průmyslem. Nahrávky Divadla Spejbla a Hurvínka získaly průběžně 32 Zlatých desek a 24 Platinových desek Supraphonu. V celé historii Divadla Spejbla a Hurvínka je nejprodávanější nahrávka v němčině Spejbls Urlaub mit Hurvínek, které se prodalo 101.403 kusů zvukových nosičů. Z bohatého katalogu českých titulů Spejbla a Hurvínka byl nejprodávanějším titulem Vánoční kapr u Spejblů, kterého se prodalo celkem 92.939 kusů zvukových nosičů.

 

Nový bilanční komplet v rozsahu čtyř disků vychází pod názvem "To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem". Supraphon jej vydává 30. března 2010. Ve vybraných nahrávkách můžeme poslouchat hlasy všech tří principálů, kterými byli Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek. Komplet 4 CD je doplněn bohatou textovou přílohou, v níž je řada fotografií z celé historie tohoto unikátního divadla pro děti bez rozdílu věku.