TĚŽKEJ POKONDR

KLIP A VÁNOČNÍ PŘEKVAPENÍ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6336-1

Populární dvojice Miloš Pokorný a Roman Ondráček, tedy Těžkej Pokondr, připravila na konec letošního roku hned několik překvapení.

Pokondři před rokem oslavili 21 let na scéně velkolepou show v hale Forum Karlín, kam si přizvali jako hudební doprovod Boom Band, ale i řadu hostů, včetně kmotra posledního alba Star Boys Radka Štěpánka. Album Star Boys se ihned po vydání v září 2017 vyhouplo na 1. místo oficiální hitparády, získalo ocenění Zlatá deska a patří mezi nejprodávanější tituly za poslední rok.
Star Boys obsahuje hned několik velkých hitů, ale zatím stěžejní písní alba je „Kretén“, tedy předělávka hitu I’m Scatman s mimořádně povedeným videoklipem. Ten nasbíral do této doby více než 2,5 milionu shlédnutí.

Težkej Pokondr nezahálí a momentálně připravil speciální obrazovou a hudební poctu světové hokejové legendě Jaromíru Jágrovi. Nejprve pro poslední album vznikla písnička „Ice Hockey Tiger – Náš Jarda Jágr“, původně proslavená jako „Eye Of The Tiger“ od skupiny Survivor ve filmu Rocky III. Verze Pokondrů s textem Lou Fanánka Hagena dostala nyní také obrazovou podobu díky videoklipu, kterým Miloš s Romanem vzdávají hold ikoně světového hokeje a nejlepšímu domácímu hokejistovi všech dob – Jaromíru Jágrovi. „Jsme sportovní fandové a milujeme příběhy sportovních legend. Proto když přišel nápad propojit Jardovu story s Rockym, neváhali jsme. Navíc to je i oblíbený song Radka Štěpánka, který byl kmotrem našeho posledního alba, tak se vše přirozeně propojilo,“ upřesňují oba protagonisté.

Jak je u Pokondrů zvykem, reagují zároveň na aktuální dění u nás bez ohledu na to, zda se jedná o sport, společenský život nebo i politiku. Důkazem toho je zcela aktuální verze skladby „Schízy“. „Vždycky nás bavilo po našem reagovat na aktuální dění. Když nás všechny překvapila prapodivná kauza ‚Krym‘ našeho premiéra, řekli jsme si, že song ‚Schízy‘ z našeho posledního alba si říká o aktualizaci a vizuální podobu. Ať naši fandové posoudí, jak se nám podařilo původní verzi upravit a dát jí aktuální tvář,“ vysvětlují Miloš s Romanem.

Pro své početné fanoušky chystají ale také jeden mimořádný vánoční dárek. „Před rokem jsme v těchto dnech křtili na koncertě ve Foru Karlín naše poslední album Star Boys. Byla to skvělá show, užili jsme si ji a možná, že jste někteří u toho byli s námi. Letos jsme se rozhodli připravit pro naše fanoušky jeden speciální vánoční dárek. Album Star Boys vyšlo nejenom na CD, ale poprvé jsme vydali naši desku také jako LP na vinylu, a to v limitovaném počtu. A aby to elpíčko mělo ještě větší hodnotu, rádi vám ho nyní podepíšeme a přidáme i nějaký krátký osobní vzkaz nebo věnovaní vašim blízkým,“ doplňují společně Pokondři.

Cesta k získání raritního LP Star Boys je jednoduchá:
na www.supraphonline.cz je potřeba objednat LP desku, případně CD alba Star Boys a následně poslat na pokondr@supraphon.cz email s číslem objednávky a se vzkazem nebo krátkým věnováním, nejpozději však do 9. prosince. Následně Roman s Milošem osobně všechna tato alba podepíší a připojí věnování tak, aby zásilka dorazila k příjemcům ještě před Vánoci.

Težkej Pokondr ale už nyní plánuje další aktivity. „Poslední zásadní novinkou je u nás zbrusu nová pódiová show, kterou spustíme od roku 2019. Budeme vystupovat s vlastním live bandem „Rakeťáci“ a vše doplní světelná a pyro show. Ke každému songu vzniká i vizuální klipová podoba, takže se na akcích zase vyřádíme!“ uzavírají oba zpěváci.

Připojené video