IGOR OROZOVIČ

POKŘTÍ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6931-2

Herec a zpěvák Igor Orozovič před pár dny vydal své debutové album Když chlap svléká tmu, které nahrával pod vedením renomovaného hudebního producenta Filipa Jelínka. Orozovič nyní zveřejnil na svém YouTube kanále krátký dokument o jeho vzniku. V pátek 26. dubna a v sobotu 27. dubna ho s kapelou čekají speciální koncertní křty v pražské La Fabrice, kde spolu s ním vystoupí Barbora Poláková, Kateřina Marie Tichá a Markéta Foukalová, které se ještě s Anetou Langerovou objevují i na albu v několika duetech, kterým propůjčují nápadité vokály. První koncert je již vyprodaný a na přidaném 27. dubna CD pokřtí legendární Iva Janžurová.


V dokumentu MAKING OF ALBA KDYŽ CHLAP SVLÉKÁ TMU, který natočil Václav Tlapák a za jehož režií stojí Boris Machytka, zachycuje tvůrčí proces při vzniku nového alba a Orozovičovu spolupráci s muzikanty a producentem Filipem Jelínkem. Igor Orozovič ke spolupráci s Jelínkem uvedl: Filip je velmi lidsky i hudebně empatický. Písničky byly zpracovány naprosto citlivě, s respektem k původnímu pojetí, ale zároveň s krásnou a výraznou hudební nadstavbou. Postupně nacítil moje melodie, byl za námi i na soustředění, aby nás dobře poznal a abychom se hudebně sčuchli. A dokonce teď s námi vystoupí na koncertech v La Fabrice, kde zahraje v několika písničkách na trombon.

 

V nahrávacím studiu Golden Hive Prague se pod „taktovkou“ Filipa Jelínka sešla sestava současné Igorovy kapely, včetně klávesisty Františka Boříka, kytaristy Michala Rákosníka, bubeníka Davida Landštofa a basisty a. m. almely. Ve videodokumentu za zvukařským pultem zahlédnete Mikoláše Müllera, který následně nahrávky zmixoval.

 

První ohlasy na Orozovičovo album jsou pozitivní a vstřícné – všímají si, že se autor a zpěvák ve svých písních nebojí vášně a dokáže přimíchávat i nadsázku, křehkou poezii a nevyhýbá se ani palčivým tématům naší doby.

 

Po křtech alba v La Fabrice Igor Orozovič & Co vystoupí s koncertním programem Když chlap svléká tmu 16. května v Lidovém divadle ve Svitavách, 29. května v kulturním domě ve Vodňanech, 20. června v Měšťanské besedě v Plzni a dva velké letní open-air koncerty se chystají 27. srpna na hradě Špilberk v Brně a 29. srpna na pražské Kampě.

 

IGOR OROZOVIČ & CO – KONCERTY:

26. 4. - LA FABRIKA, PRAHA – KŘEST ALBA

27. 4. - LA FABRIKA, PRAHA – KŘEST ALBA

16. 5. - LIDOVÉ DIVADLO, SVITAVY

29. 5. - KULTURNÍ DŮM, VODŇANY

07. 6. – FESTIVAL PRAHA ŽIJE HUDBOU, PRAHA

20. 6. - MĚŠŤANSKÁ BESEDA, PLZEŇ

04. 7. - KVIFF, KARLOVY VARY

27. 8. - ŠPILBERK, BRNO 

29. 8. - LETNÍ SCÉNA MUSEA KAMPA, PRAHA

13. 9. - ČIHOVICE FEST, TÝN NAD VLTAVOU 

21. 9. - SEIFERTOVY KRALUPY, KRALUPY NAD VLTAVOU


MULTILINK: https://IgorOrozovic.lnk.to/KdyzChlapSvlekaTmuPR

Připojené video