Archivovaná verze stránky, pokračujte prosím na aktuální web.

První singl ze soundtracku "Poslední z Aporveru" bude duet kapely Zrní a Markéty Irglové

V září se objeví v exkluzívní nabídce SUPRAPHONline...

Už v září vyjde první singl ze soundtracku z filmu "Poslední z Aporveru", který právě v těchto dnech nahrává v hudebním studiu Česke televize folkrocková kapela Zrní.

"Zrní se již v minulosti domluvili s Markétou Irglovou na možné spolupráci. Když jsme Zrní oslovili s dotazem na spolupráci a vytvoření jedné písně do připravovaného filmu, nabídli nám kluci možný duet s Markétou. To se nám velmi hodilo do konceptu, neboť Markéta už pro film Poslední z Aporveru nahrála na začatku roku sólovou písničku. Navíc se ve filmu objevují tři silné ženské charaktery a ke každé z postav jsme se snažili najít vhodného interpreta. Tak například Markéta reprezentuje dívku Maysu, Lenka Dusilová v aranžmá Tomáše Dvořáka (Floexe) maminku hlavního hrdiny Lili a Monika Načeva ve spolupráci s Ondřejem Brouskem, hudebním skladatelem filmu, budou zvýrazňovat scénu posledního setkání Garmora a Garmorovy ženy," upřesňuje Alexandra Macháčová z Actor´s Runway Agency, která zajišťuje dramaturgii a produkci.

Duet kapely Zrní a Markéty Irglové vznikne nejen ve dvou jazycích, ale i ve dvou odlišných aranžích. Jednou v doprovodu smyčcového kvarteta, podruhé v elektronickém provedení. "Která z verzí bude v září vypuštěná jako první singl, není ješte rozhodnuto. Možná si necháme poradit od posluchačů, třeba formou hlasování na facebookové stránce filmu," přemýšlí nahlas nad otázkou Macháčová.

"První singl z nového filmu Poslední z Aporveru bude v září exkluzivně nabídnut v online obchodě SUPRAPHONline.cz" dodává Vladan Drvota z vydavatelství SUPRAPHON.

Na střihu filmu spolupracuje Terry Rawlings, jeden z nejuznávanějších střihačů filmové historie, který spolupracoval například s Ridley Scottem na Vetřelci nebo Blade Runnerovi. V postavách obyvatel planety jménem Aporver uvidíme Maysu Tarpovou (celovečerní film Odsouzeni zemřít), Tami Stronach (císařovna z filmu Nekonečný příběh), Filipa Cíla, Davida Vobořila, Janu Pidrmanovou, Petra Formana, Tomáše Kluse a v jedné z posledních rolí Bořivoje Navrátila. Více o tvůrcích filmu a obsazení naleznete na stránkách o filmu na adrese www.aporver.cz

Výtvarná podoba filmu, ve spojení s animací a živými herci, vytváří neskutečný, fantastický svět zcela odlišný od naší reality. Svět obřích rostlin, na nichž stojí lidská města, svět, kde místo zvířat žijí létající květiny. Stejně tak je plný ničím neomezované fantazie i příběh filmu, jehož hybateli jsou odvážní chlapci, tajemní Věštci, zkázonosní Tokrejové, podivínští starci i statečné dívky.

"Chlapec jménem Rybli se snaží vyrovnat se ztrátou svého otce, jehož zabily zlé příšery, kterým říkáme Tokrejové. Stahují lidi do mračen, která jsou dole pod houbami, kde lidé žijí, a tam z nich dělají další a další netvory. Hrdina musí projít cestu a zjistit, zda je ještě šance otce zachránit, případně zachránit ještě další jeho blízké. Cesta začíná v jeho vlastním srdci…," prozradil o příběhu filmu režisér Tomáš Krejčí.

Dramaturgie a produkce hudby k filmu Poslední z Aporveru: Alexandra Macháčová, Actor´s Runway Agency, s.r.o.

Soundtrack Poslední z Aporveru bude v prodeji prostřednictvím: www.supraphonline.cz
 
První singl: Zrní a Markéta Irglová 

Film Poslední z Aporveru

Režie: Tomáš Krejčí
Námět: Michal Zelenka, Tomáš Krejčí
Scénář: Jana Ozoráková, Michal Zelenka, Tomáš Krejčí
Kamera: David Ployhar
Střih: Vladimír Žán, Sabina Mladenová
Zvuk: Jiří Klenka, Jan Šléška
Hudba: Ondřej Brousek (scénická hudba), různí interpreti Hudba z filmu Posledni z Aporveru
Výtvarník: Ondřej Mašek, Markéta Šafáriková, Zdeněk Durdil
Hrají: Petr Forman, Filip Cíl, Jana Pidrmanová, Michal Zelenka, David Vobořil, Nela Boudová, Eduard Jenický, Maysu Tarpová, Tami Stronach, Bořivoj Navrátil, Naďa Vicenová, Tomáš Klus, Tereza Tobiášová, Václav Jiráček a další
Producent: Tomáš Krejčí, Jiří Košťál - Actor´s Runway Agency
Koproducenti: Farbyka, Česká televize, Rozhlas a televizia Slovenska, Flamesite, Studio Mirage, CZ PAP, FINT, JK Sound
Podpořil: Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie, Ministerstvo kultury ČR – Program podpory filmového průmyslu
Partneři: Panavision, i/o post, Barrandov studio, nakladatelství Fragment, ARTEBOX, Kino Lucerna, kino Atlas, Klub nemocných cystickou fibrózou

Distributor: Bontonfilm a.s.