Archivovaná verze stránky, pokračujte prosím na aktuální web.

Pipes and Pints v březnu vyjedou na turné po Evropě!

Album Found and Lost mají nominované na Anděla a Břitvu!

Punkrocková kapela Pipes and Pints vstoupila do sedmého roku své existence rozjetá na plné obrátky, které loni na podzim navíc akcelerovalo nové album. Found and Lost pro české a slovenské fanoušky vydal SUPRAPHON a pro zbytek světa jeden z největších punkových labelů v Evropě People Like You, který patří pod Century Media.

Album se skvěle prodává a také o něm recenzenti většinou píší s uznáním. Například Rock&Pop: „…deska je energická a také autentická.,“ nebo  iReport napsal: „Pipes and Pints udělali rázný krok směrem na mezinárodní scénu.“ Navíc tento týden nahrávka získala nominaci na hudební cenu Anděl - vyhlášenou v žánru Punk & Hard core a také na výroční rockovou cenu Břitva v kategorii Album roku.

Pipes and Pints právě ukončili první část turné uspořádaného na podporu albové novinky.  „Odehráli jsme, až na výjimky, deset vyprodaných klubových koncertů po Čechách a dalších deset v Německu, Polsku a Rakousku. A také jsme přijali pozvánku na vystoupení pro holandský veletrh hudebních příležitostí a festivalů Eurosonic,“ upřesňuje frontman Vojta Kalina a dodává: „… v březnu vyrážíme na evropské turné čítající dvacet koncertů po Německu, Francii, Španělsku a Švýcarsku. V dubnu je zasloužená pauza. Ale koncem dubna a v květnu již vyrážíme na Majálesy a další festivaly u nás a v Německu.“

V létě čeká kapelu vystoupení v rámci celé řady prestižních festivalů - například na Rock for People, Colours of Ostrava, Českých a Moravských Hradech. Kromě toho kapela vystoupí i na festivalech ve Francii, Polsku, Německu a Slovensku.

Punkrockových kapel, které ve své muzice využívají dudy jako nástroj rovnocenný ostatním, lze u nás napočítat na prstech jedné ruky. Pipes and Pints jsou jednou z nich, a patří k nejvýraznějším. V jejich tvorbě je cítit ostrá dávka punku, základní pilíř v poctivém rock and rollu, melodika, agresivita a názor hardcoreového střihu. U zrodu Pipes and Pints stáli Vojta Kalina a kytarista Tomáš Novotný. Později se k nim přidali bubeník Lukáš Vincour, baskytarista Ondra Balvín a zpěvák Syco Mike, Američan, který si rozmyslel návrat z Rakouska do Kalifornie a v roce 2008 přesídlil se svým psem Tequilou do Prahy. Debutové album Until We Die vyšlo v roce 2009. Novinkové Found and Lost vydali v listopadu 2012. Kapela projela celou západní Evropu (vyjma severských zemí, Lucemburska a Portugalska), kus její východní části a hrála v Rusku.

Stáhněte si album Found and Lost 

www.pipesandpints.com