Archivovaná verze stránky, pokračujte prosím na aktuální web.

Vychází první DVD Karla Kryla!

S výběrem legendárních polistopadových vystoupení...

Výběrem toho nejlepšího z video záznamů z koncertních vystoupení Karla Kryla se SUPRAPHON dostává na pomyslný vrchol v mapování nahrávek tohoto legendárního písničkáře.

K doposud SUPRAPHONem vydaným jedenácti CD Karla Kryla se nyní přiřadí i první DVD.  Pod výstižným názvem Karel Kryl: Koncerty 1989/1990 (SU 7113-9) vychází v pátek 23. 9. 2011.

K písňové části DVD posloužily televizní archivy, naštěstí v profesionální kvalitě poskytující obrazové a zvukové záznamy Krylových koncertů pro ohrožené druhy za mřížemi, všechny slušný lidi a studenty, ale také v Ostravě a v Televizním klubu mladých.

Sestřih se soustřeďuje na zachycení toho nejzásadnějšího, tedy výtečných písní v autorské interpretaci, zasazených do doby absolutního nadšení a společného zpívání. Mnohé z toho zdánlivě pominulo, Krylova muzika a poselství však zůstávají stále mimořádně silnými.

Dopisy, Plaváček, Lásko!, Rakovina, Braniboři v Čechách, Pieta, Anděl, Pasážová revolta, Srdce a kříž, Veličenstvo Kat, Píseň Neznámého vojína nebo Bratříčku, zavírej vrátka, celkem více než dvacítka songů. K tomu dva cenné záznamy z roku 1969 (Marat ve vaně a Morituri te salutant).

Jako bonus je na DVD dosud nedostupný hodinový dokument Karel Kryl: Filmový portrét (1991), v režii Františka Speváka dokreslující dobu, lidi a hudbu v dalších písních i rozhovorech.

Společně s dokumentačním textem Jana Šulce a Vojtěcha Klimta tak vznikl soudržný komplet audiovizuálních materiálů k jedné výseči Krylova života a tvorby, té z mnoha důvodů zcela zásadní!