Archivovaná verze stránky, pokračujte prosím na aktuální web.

Supraphon a Warner Music oznamují uzavření exkluzivní licenční smlouvy pro ČR

Supraphon a zastoupení Warner Music pro střední a východní Evropu dnes oznámily exkluzivní licenční smlouvu, podle níž bude Supraphon prodávat a distribuovat světový repertoár Warner Music Group na CD a DVD v České republice.

Smlouva, která zahrnuje novou produkci i katalogové tituly, nabývá účinnosti od 1. dubna 2010. Kromě toho bude v rámci České republiky Supraphon s Warner Music exkluzivně spolupracovat také v oblasti druhotného užití a aktivit souvisejících s licenčním obchodováním.

Bernd Dopp, prezident a výkonný ředitel společnosti Warner Music pro střední a východní Evropu, prohlásil: "Zatímco my nadále rozvíjíme růst digitálního prodeje, Supraphon má odborníky, zkušenosti a znalosti místních poměrů na takové úrovni, aby zajistil prvotřídní marketing a distribuci našich CD a DVD. Jejich tým v čele s ředitelkou Ivou Milerovou dokonale zná naše umělce i repertoár a má vynikající vztahy s naším managementem pro střední a východní Evropu."

Ředitelka Supraphonu Iva Milerová uvedla: "Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s tak kreativní a progresivně smýšlející firmou, jakou je Warner Music. Využijeme svých zkušeností a tradičního postavení Supraphonu v České republice, aby  produkce Warner Music měla i nadále svoji pevnou pozici v široké nabídce hudebního trhu."

O společnosti Supraphon:

Podle aktuální statistiky IFPI (Mezinárodní federace hudebního průmyslu – národní skupina ČR) za rok 2009 je vydavatelství Supraphon první na trhu v rámci domácího popového repertoáru (poprvé ve své novodobé historii) a pokračuje i ve svém dominantním postavení na trhu zvukových nosičů z oblasti vážné hudby a mluveného slova.
Supraphon patří ve střední a východní Evropě k hudebním vydavatelstvím s nejdelší historií (ochranná známka společnosti Supraphon byla registrována v roce 1932).
Archiv nahrávek pokrývá více než osm desetiletí a mapuje díla velkých klasických skladatelů, interpretační umění předních českých umělců vážné a populární hudby. Supraphon vlastní téměř všechny české nahrávky pořízené před rokem 1989 a od tohoto data neustále buduje svůj rozsáhlý katalog. Ročně vydává asi 120 alb mnoha žánrů.
Supraphon svá CD a DVD vyváží do světa prostřednictvím sítě 25 partnerů v Evropě, USA a Asii. Nahrávky se značkou Supraphon získaly řadu prestižních mezinárodních ocenění, jako jsou například: Grand Prix du Disque de L'Europe, Prize of Golden Disc of Nippon Columbia, Cannes Classical Awards a také několik Grammy Awards.

O Warner Music Group:

Skupina Warner Music se stala v květnu 2005 jedinou samostatnou hudební společností veřejně obchodovanou v USA. Se svým širokým rejstříkem nových hvězd a legendárních umělců hostí skupina Warner Music kolekci nejznámějších nahrávacích značek v hudebním průmyslu včetně značky Asylum, Atlantic, Cordless, East West, Elektra, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner. Bros a Word.
Warner Music International, vedoucí společnost v národním a mezinárodním repertoáru, působí prostřednictvím řady mezinárodních poboček a licenčních partnerů ve více než 50 zemích. Součástí skupiny Warner Music Group je také společnost Warner/Chappell Music, což je jeden z předních světových hudebních nakladatelů, s katalogem více než jednoho miliónu autorských práv po celém světě.