SVĚT KNIHY 2018

POZVÁNÍ DO SÁLU AUDIOKNIH

Supraphon pro letošní ročník knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha, jenž probíhá od 10. do 13. května 2018 na holešovickém Výstavišti, opět nachystal do Sálu audioknih, který naleznete v levém křídle Průmyslového paláce, několik speciálních doprovodných akcí. Díky spolupráci pořadatelů Světa knihy s Asociací vydavatelů audioknih (AVA) budou mít návštěvníci možnost účastnit se audioknižních křtů, autogramiád a besed s tvůrci nových titulů.
Vydavatelství Supraphon, které patří k lídrům žánru mluveného slova, nachystalo do Sálu audioknih Světa knihy čtyři doprovodné akce, které potěší dospělé i dětské posluchače. Ve čtvrtek 10. května od 15 hodin se uskuteční setkání se spisovatelem a diplomatem Michaelem Žantovským, autorem knihy, věnované prezidentu Havlovi, jež nyní získala v podání herců Jana Vondráčka a Zuzany Stivínové zvukovou podobu. V pátek 11. května od 15 hodin Supraphon pořádá u příležitosti letošního stého výročí narození Miroslava Horníčka akci s příznačným názvem Století Miroslava Horníčka, kde představí velký komplet jeho nahrávek, pojmenovaný Dobře odtajněný Miroslav Horníček. Sobota 12. května od 13 hodin bude patřit křtu CD Svatební cesta do Jiljí s Tatianou Vilhelmovou a Vojtěchem Dykem. Tato nahrávka četby knihy Miroslava Skály, podle níž vznikl i slavný televizní film s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem, patří v současné době v podání nových atraktivních interpretů k nejúspěšnějším audioknihám na českém audioknižním trhu. V neděli od 11 hodin bude Sál audioknih patřit dětem. Uskuteční se zde křest CD Prasátko Pigy a kouzelná pohlednice plná písniček. Účast tvůrců a interpretů této novinky z dílny populárního prasátka Pigyho slibuje veselou zábavu, kterou děti znají díky internetovému rádiu Pigy a oblíbeným festivalům Pigyády.

čtvrtek 10. 5. od 15:00 – PREZENTACE AUDIOKNIHY „HAVEL“
Václav Havel pohledem Michaela Žantovského, to je úspěšná kniha „Havel“, oceněná před třemi lety na veletrhu Svět knihy titulem Český bestseller. Nyní se vrací jako audiokniha, kterou představí její autor Michael Žantovský, tvůrci zvukové verze a další významní hosté.

pátek 11. 5. od 15:00 – STOLETÍ MIROSLAVA HORNÍČKA
Za účasti obdivovatelů díla Miroslava Horníčka a u příležitosti jeho nedožitých 100. narozenin představí dramaturg Jakub Kamberský právě vydaný soubor nahrávek v jedinečném, mnohahodinovém kompletu nazvaném Dobře odtajněný Miroslav Horníček. Vzpomínat také budou Vladimír Just, Přemysl Rut a další.

sobota 12. 5. 2018 od 13:00 – KŘEST AUDIOKNIHY „SVATEBNÍ CESTA DO JILJÍ“
Skvělý text Miroslava Skály, vtipný oblíbený příběh a jeho noví mimořádní interpreti, kteří s chutí, humorem a jemnou ironií vyprávějí historii předsvatební cesty, a to poprvé v audioknize! V rámci akce proběhne autogramiáda Tatiany Vilhelmové a Vojtěcha Dyka.

neděle 13. 5. od 11.00 – „PRASÁTKO PIGY A KOUZELNÁ POHLEDNICE PLNÁ PÍSNIČEK“
Křest CD s novými dětskými písničkami! Prasátko Pigy vypráví a pouští své oblíbené písničky pro všechny veselé děti za účasti tvůrců a interpretů Igora Orozoviče, Marka Mikuláška, Evy Spoustové a dalších.