NA DOSLECH - KVĚTEN

NEWSLETTER O NOVINKÁCH

Přečtěte si aktuální číslo našeho magazínu NA DOSLECH a poznejte více z nové produkce vydavatelství Supraphon. Novinky, rozhovory i reportáže pěkně pohromadě právě zde!

Na titulní straně je legendární Vladimír Mišík, kterému právě v květnu Supraphon vydává druhé best of album. Jmenuje se Životní režim aneb Bigbít 1976 – 2010 a CD je zabalené v krásném designovém obalu od Karla Halouna a Luďka Kubíka. V aktuálním čísle našeho newsletteru píšeme také o novince Štefana Margity, která je výletem do krajiny francouzských, slovenských i českých šansonů. Upoutají vás jeho vzácní hosté, se kterými nahrál duety unikátní a jeden dokonce virtuální. Rovněž na vás čekají zajímavé rozhovory s Barborou Polákovou, Vojtěchem Dykem a Igorem Orozovičem. Z nich se dovíte, čím právě žijí, co jim dělá radost a jaké hudební dárky velkým i malým posluchačům u Supraphonu nachystali.
Květnové NA DOSLECH se zmiňuje i o novém albu kapely Poletíme?, která razantně tvrdí: Chce to hit! Naopak hitů přehršel už má na svém 3CD kompletu Essential (Zlatá kolekce) skupina Katapult. Letos slaví 40 let od svého debutu a neuvěřitelné 70tiny oslaví frontman Olda Říha! Jak? Megakoncertem ve Foru Karlín. A aby toho slavení nebylo málo, připomíná 25 let od svého vydání projekt Zemětřesení. Další důvod k oslavám: sto let uplyne od narození mistra slova Miroslava Horníčka a Supraphon k této příležitosti vydává velký komplet jeho nezapomenutelných i pozapomenutých nahrávek…. Po čtyřiačtyřiceti letech vychází autentické zvukové záznamy vzpomínek velké hvězdy české kinematografie Adiny Mandlové…. a pro rockery je tu znovu na vinylu legendární Straka v hrsti Pražského výběru!
Příznivcům klasické hudby tentokrát představujeme v rozhovoru se zpěvačkou Markétou Cukrovou novou nahrávku Moravských dvojzpěvů Antonína Dvořáka. Dirigentské umění Jiřího Bělohlávka uctí Supraphon 8CD kompletem s příhodným názvem Recollection. Těsně před letošním svátkem Dne matek, který připadá na neděli 13. května, vydává Supraphon překrásnou nahrávku Ukolébavek Pavla Jurkoviče – ve skvělé interpretaci Hany Blažíkové a Tomáše Krále.

To všechno a ještě mnohem více je vám teď doslova NA DOSLECH!

OBSAH:

VLADIMÍR MIŠÍK – Životní režim – Bigbít 1976 – 2010
ŠTEFAN MARGITA – Mapa lásky
POLETÍME? – Chce to hit!
BARBORA POLÁKOVÁ – ZE.MĚ
KATAPULT – Essential – Zlatá kolekce
ZEMĚTŘESENÍ – jubilejní edice
PRAŽSKÝ VÝBĚR – Straka v hrsti
MIROSLAV HORNÍČEK – Dobře odtajněný Horníček
IGOR OROZOVIČ – Prasátko Pigy a kouzelná pohlednice plná písniček
VOJTĚCH DYK – TvMiniUni 3 – Mezi hvězdami
ADINA MANDLOVÁ – Rozhovory herečky
PAVEL JURKOVIČ – Ukolébavky
MARKÉTA CUKROVÁ – Moravské dvojzpěvy
JIŘÍ BĚLOHLÁVEK – Recollection

NA DOSLECH – AKTUÁLNÍ ČÍSLO – stahujte zde: https://www.supraphon.cz/…-kveten-2018

NA DOSLECH – ARCHIV – naleznete zde: https://www.supraphon.cz/…y/na-doslech