DĚTEM

PRO RADOST Z POSLECHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6513-2

Kouzelný Pan Tau, vtipný Hurvínek s důvtipnou Máničkou, chytrý Ferda Mravenec s popleteným Broukem Pytlíkem, radostné prasátko Pigy se svými nerozlučnými přáteli, zpívající Popelka se Zlatovláskou i Sněhurkou či oblíbený králíček Flegy a jeho parta z TvMiniUni – ti všichni se nyní dostali na alba vydavatelství Supraphon, aby svými originálními příběhy a veselými písničkami potěšili především dětské posluchače.

TŘI PÍSNIČKOVÁ ALBA: princezny, prasátko a televizní hvězdy

Právě vyšlo výběrové 2CD Písničky filmových princezen, které obsahuje celkem čtyři desítky evergreenů z filmových a televizních pohádek v podání slavných zpěváků i herců, jako jsou: Karel Gott, Lucie Bílá, Václav Neckář, Helena Vondráčková, Jiří Korn, Waldemar Matuška, Leona Machálková, Jitka Molavcová, Kamil Střihavka nebo Dagmar Patrasová. Jde o výběr, kde se v melodickém proudu potkávají takové hity, jako je například Rozvíjej se poupátko z Pyšné princezny s Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš ze Tří oříšků pro Popelku. Toto dvojalbum obsahuje i české verze písní z kreslených pohádek studia Walta Disneyho – Sněhurka a sedm trpaslíků, Kráska a zvíře či Zvoník u Matky Boží.
Další dvě nová písničková alba patří původní tvorbě, vycházející z již dětem známých projektů. Prasátko Pigy a jeho věrné kamarády znají děti především díky internetovému rádiu Pigy.cz a protagonisty z TvMiniUni zase prostřednictvím televizní série stanice ČT :D.
Album Prasátko Pigy a kouzelná pohlednice plná písniček vzniklo na základě hravých textů Evy Spoustové a originální hudby Igora Orozoviče a Marka Mikuláška. Mezi účinkujícími jsou například Milan Peroutka, Marie Švestková, Pavel Tesař, Tomáš Vaněk, Jiří Böhm, Igor Orozovič a Orchestr Calembour.
Písničky z TvMiniUni 3: Mezi hvězdami jsou zase výsledkem spolupráce tvůrců televizního pořadu ČT :D scenáristy Martina Koláře a režiséra Jana Jirků s předními interprety současné hudební scény, jako jsou: Aneta Langerová, Barbora Poláková, Klára Vytisková, Vojtěch Dyk, Xindl X, Márdi ze skupiny Vypsaná fixa či Lenka Dusilová. Mimo zmíněných interpretů se zde objevují zvučná jména i mezi autory jednotlivých písniček: Jiří Hradil, Marek Doubrava, Jan Maxián, Beata Hlavenková, Dušan Neuwerth a další.

TŘI ALBA POHÁDKOVÉHO VYPRÁVĚNÍ: Pan Tau, Mánička a Ferda Mravenec

Letos v dubnu by se dožil Ota Hofman, autor scénářů k úspěšnému televiznímu seriálu pro děti Pan Tau, devadesáti let. K tomuto výročí vydal Supraphon nahrávku dvou příběhů: Pan Tau přichází a Pan Tau naděluje na CD. Zvukový záznam s Janem Werichem pochází z roku 1971. Werich umí děj příběhu sdělit s citem pro dětského posluchače a podtrhnout každý okamžik, který nabízí humornou situaci. Jde o důstojnou připomínku díla významného autora scénářů k řadě dětských filmů Oty Hofmana a zároveň příjemnou vzpomínku na interpretační mistrovství Jana Wericha.
Legendární Divadlo Spejbla a Hurvínka připravilo u příležitosti „nekonečného“ 88. výročí loutky Máničky a také smutného ročního výročí úmrtí ředitelky Divadla S+H Heleny Štáchové výběrové CD Ať žije Mánička!. Producentka alba Denisa Kirschnerová k těmto příležitostem vybrala ty nejzajímavější scénky v podání všech dosavadních historických interpretek. Zásadní podíl tu logicky má právě Helena Štáchová, kterou si s Máničkou posluchači spojují nejvíce. Ve výběru nechybějí nahrávky s Annou Kreuzmannovou a Boženou Welekovou, které namlouvaly Hurvínkovu nerozlučnou kamarádku už od třicátých do šedesátých let. Příležitost na albu Ať žije Mánička! poprvé dostala Marie Šimsová, která je její novou interpretkou.
Zvláštní osud provázel nahrávky příhod Ferdy Mravence Ondřeje Sekory, které vznikly už v roce 1992, ale tenkrát vyšly jen na audiokazetách. Díky producentovi Supraphonu Alanu Piskačovi byly nyní v archivu nalezeny, a mohly tak poprvé vyjít i na CD. Dvojitá audiokniha Ferda, Beruška a Pytlík & Ferda sporty všeho druhu vyšla ve formátu CD-MP3 a účinkují zde takové herecké hvězdy, jako jsou: Jiří Lábus, Ilona Svobodová, Pavel Trávníček, Marcel Vašinka, Karel Augusta, Naďa Konvalinková, Stanislav Fišer, Mirko Musil a Ladislav Trojan.

Další tituly z katalogu nahrávek pro děti na Supraphonline:
https://www.supraphonline.cz/…ial/den-deti