MICHAL HORÁK

NOVÝ KLIP

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233020620

Talentovaný mladý písničkář Michal Horák, kterého můžete znát coby hosta koncertů Tomáše Kluse nebo z Barování Sandry Novákové, má venku nový singl a klip Hej teto! Jak je u něj zvykem, písni ani videoklipu nechybí vtip a nadhled. Otázkou však je, co na to ochránci zvířat. Jde totiž o křečka, jehož osud v Michalově péči nebyl zrovna z nejrůžovějších. Vyžádal si dokonce policejní vyšetřování, u kterého nechyběl písničkář Pokáč nebo herečka Pavla Tomicová.

Podívejte se zde: http://y2u.be/cAQgH_gjY7E

Klip, jenž má na svědomí Horákův dvorní režisér a scénarista Martin Hammerschlag, je navíc prý inspirován skutečnými událostmi. „Očitým svědkem jsem nebyl, ale vyprávěl mi to kamarád, že se to stalo křečkovi jeho kamaráda. A od tý doby, co tuhle písničku hraju, se dozvídám kolikrát i morbidnější historky o křečcích, takže jsem dospěl k závěru, že křečci bohužel podobný formy smrti přitahujou,“ tvrdí písničkář, který se může pyšnit prvním místem v soutěžích Czechtalent či Česko zpívá nebo nebo 7. místo v kategorii Hvězda internetu Český Slavík Mattoni.

Pointu prozrazovat nebudeme, snad jen to, že je poměrně překvapivá a humorná. „Považuju tenhle videoklip téměř za samostatnej film. Říkám to nerad, ale kdyby tam ten song nebyl, ani by mi to tolik nevadilo,“ dodává k tomu s vtipem sobě vlastním Horák.

Chytrý humor je ostatně skvělým kořením Horákovy tvorby a prezentace obecně. Jak sám přiznává, baví ho bavit. „Celý to je spíš o textech. Na koncertech si připadám víc jako herec či vypravěč, než jako muzikant. A tak mi to i vyhovuje. Snažím se psát hudbu na témata originální a humorná, o věcech, který by lidi mohli dost dobře znát,“ vysvětluje multiinstrumen­talista, který sám sebe doprovází na akustickou kytaru, stage piáno a občas přidá i foukací harmoniku nebo heligonku po dědovi.

Že vsází na správnou kartu, dokazuje jak přízeň stále narůstající fanouškovské základny, tak fakt, že se těší podpoře dalších kolegů písničkářů. Kromě v úvodu zmíněného Tomáše Kluse mezi ně patří třeba i Pokáč, jenž se v aktuálním videoklipu zhostil role „zlého policajta“. „Ten českej folkovej rybníček je fakt malej a soudržnej. Kdyby ale tenkrát Pokáč věděl, že zapomenu koupit jídlo na natáčení, pochybuju, že by na to kejvnul,“ říká Horák.

Novinku Hej teto! stejně jako starší songy V 7:25, Maturitní, Zejtra mám zkoušku, Mezinárodní nebo Voda už je svařená můžete slyšet i na živo na některém z Michalových nadcházejích koncertů. Konkrétně například 7. 6. v Havlíčkově brodě, 8. 6. v Hradci Králové, 9. 6. na Vyžlovce, 23. 6. v Nové Pace nebo 27. 6. opět v Hradci Králové. Pro aktuální info k chystaným koncertům i novinkám sledujte oficiální Facebookové stránky www.facebook.com/doselcesnek/

Připojené video