UKOLÉBAVKY PAVLA JURKOVIČE

RADIO CLASSIC NA DEN DĚTÍ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4253-2

V pátek 1. června bude Koncert bez smokingu na Classic Praha patřit s ohledem na Mezinárodní den dětí nejmenším posluchačům.
Zkušené maminky vědí, jak velikou moc má ukolébavka, když je třeba děťátko ukonejšit ke spánku. Ale kolik ukolébavek vlastně umíme zazpívat? Rodičům, kteří nechtějí zůstat jen u Halí belí, jistě udělá radost nová nahrávka hudebního vydavatelství Supraphon, která přináší barevný výběr z ukolébavek Pavla Jurkoviče – zpěváka, hudebníka a učitele, kterému několik generací skvělých mladých hudebníků vděčí za láskyplné uvedení do kouzelného světa hudby.

Jurkovič postupně napsal „na míru“ pro děti svých blízkých asi stovku ukolébavek. Dvaadvacet z nich pro tuto nahrávku vybral zčásti sám autor, zčásti pak jeho hudební přátelé v čele se sopranistkou Hankou Blažíkovou. Neodolatelné kouzlo a něhu jejího hlasu doplňuje (za tatínky) sametový baryton Tomáše Krále a celá řada skvělých muzikantů. V ukolébavkách se nezapře láska Pavla Jurkoviče k moravské lidové písni ani jeho znalost barokních kancionálů. Proto také poetické aranže písní vycházejí především z barokního a lidového instrumentáře.

Více o nahrávce v exkluzivním rozhovoru pro Classic Praha prozradí jedna z protagonistek nahrávky – flétnistka Jana Semerádová. V pátek 1. června si nalaďte Classic Praha na FM 98,7 MHz.

Více na: www.classicpraha.cz

Připojené video