TOMÁŠ KLUS

NOVÝ SINGL: TICHÁ VODA

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233020712

Tomáš Klus přichází s druhým singlem z připravovaného alba SpOlu, jehož vydání je plánováno na září letošního roku. Baladická skladba Tichá voda vypráví o souboji s netečností, o tom, že v sobě lidé mají spoustu ostychu promluvit. Tomáš Klus a jeho Cílová skupina nové album nahrávali ve studiu ArtDock Marka Štiftera v únoru 2018. K písni Tichá voda vzniklo ve spolupráci s výtvarníkem Ondrashem a Stanislavem Tomšejem lyrics video.

„Kolikrát jsem trpěl tím, že tady jen tak přebývám, že jsem navíc. Vysvobozením mi byla láska. A najednou přebývám u ní. Ale jsem jen jeden z mnoha příběhů se šťastným koncem, který má možnost prožít každý, bez rozdílu. Tichá voda je v každém z nás, často raději nic neřeknem, ze strachu, z nedůvěry ve vlastní názor, v pohled na svět. Zůstáváme pak neteční, nic se nás nedotýká, nikam nemíříme, necítíme se šťastni, nemáme se rádi. Protože kým jsme, nesdělujeme-li to? Promluvíme-li, tichá voda je schopna prolomit hráz, propíchnout bublinu, oživit nás, rozpohybovat. V každém z nás je obrovský potenciál takového uskutečnění. Moc bych nám všem přál probudit sílu své individuality s vědomím, že máme společný cíl, moře, jehož jsme všichni vlnami,“ říká Tomáš Klus o inspiraci, která ho vedla k napsání skladby.

Připravované album SpOlu uvedl první singl A pak, který nazpíval Tomáš Klus společně se svou manželkou Tamarou. Půjde o šestou řadovou deskou Tomáše Kluse, která ponese jasné poselství – mluvme spolu. Celkem 21 žánrově pestrých skladeb přesáhne hodinovou stopáž. Na albu Tomáš pracuje s principem kruhu. To se promítne i do designu bookletu z dílny renomovaného výtvarníka a tatéra Ondrashe (vlastním jménem Ondřej Konupčík), který mimo jiné stojí za charitativní iniciativou Zkruhu. Tomáš Klus se stává nyní jedním z patronů této organizace a z výtěžku jeho budoucích koncertů půjdou prostředky na pomoc potřebným dětem v různých regionech České republiky. Novinku Tichá voda představí naživo Tomáš Klus a jeho Cílová skupina na podzimním turné.

Singl na Supraphonline: https://www.supraphonline.cz/…7-ticha-voda

Připojené video