TOMÁŠ KLUS

VYDÁ 7. 9. NOVÉ ALBUM

Nové CD Tomáše Kluse a Cílové skupiny SPOLU je stylově rozmanité a jeho hlavním poselstvím je poznání, že mluvit spolu a milovat jsou nejcennější okamžiky v životě. Album vychází v exkluzivní distribuci Supraphonu 7. září, kdy bude k dostání jak u všech prodejců CD, tak na digitálních servisech jako jsou Supraphonline, iTunes, Spotify a další. Na albu se kromě Tomáše Kluse a Cílové skupiny (ve stabilním složení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda) také podílela Tamara Klusová a Jan Jelen. O výrazný design nového CD, které pracuje s principem kruhu, se postaral výtvarník a tatér Ondrash ve spolupráci s grafickým designérem Stanislavem Tomšejem. Součástí výpravného bookletu jsou rovněž foto karty Tomáše Kluse, členů Cílové skupiny, Tamary Klusové a dalších SPOLUpracovníků. Svým objektivem je zachytil fotograf Tomáš Třeštík. Ke každému CD je přibalen barevný náramek.

„Onu cestu k poznání, že spolu je nejlíp se snaží mapovat písně seskládané tak, aby co nejvěrněji podaly příběh proměny, změny vnímání, vyrovnání stran přijímání a dávání toho nejcennějšího, co nám zde bylo dáno zažít – lásky. Čím jasnější a pevnější budou naše vztahy s okolím, čím víc si mezi sebou věci vysvětlíme pravdou, tím dřív uvidíme, že není tak zle jak se říká, protože z podstaty chceme všichni dobro. Volíme k němu různé cesty. Zastáváme různé úhly pohledů na něj. Cíl nám ale sedí všem, ať už leží kdekoli. Chceme být spolu s láskou. Kéž Jsme. Kéž je Lásky plný svět. Album Spolu věnuji Jí ve všech podobách,“ řekl Tomáš Klus.

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina album nahrávali ve studiu ArtDock Marka Štiftera v únoru 2018. Prvním singlem byla skladba Apak, kterou s Tomášem Klusem nazpívala jeho manželka Tamara. K písni vznikl v režii Jordana Haje a Givinara Kříže videoklip, který má v současné chvíli na YouTube přes 5 milionů zhlédnutí. Druhým singlem byla baladická skladba Tichá voda vyprávějící o souboji s netečností a o tom, že v sobě lidé mají spoustu ostychu promluvit.

Album SPOLU obsahuje výlety do různých hudebních stylů. Zazní rockovější, folkové či indie skladby, ale i hospodská odrhovačka. Celkem 21 žánrově pestrých skladeb lehce přesahuje hodinovou stopáž. Pro album je charakteristický princip kruhu, který se promítl i do designu bookletu z dílny renomovaného výtvarníka a tatéra Ondrashe (vlastním jménem Ondřej Konupčík), jenž mimo jiné stojí za nedávno vzniklým Nadačním Fondem Zkruhu. Organizace pořádá charitativní tattoo happeningy a podporuje „ty, kteří si bolest nevybrali“. Tomáš Klus se stal jedním z jejích patronů, a z výtěžku jeho budoucích koncertů půjdou prostředky na pomoc potřebným dětem v různých regionech České republiky.
Nové skladby představí Tomáš Klus a Cílová skupina naživo na podzimním turné.

TURNÉ TOMÁŠE KLUSE A CÍLOVÉ SKUPINY – SPOLU

30. 10. Brno, Semilasso
01. 11. Brno, Semilasso
07. 11. Ústí nad Labem, Kulturní středisko města Ústí nad Labem
08. 11. Liberec, Dům kultury Liberec
12. 11. Hradec Králové, KD Aldis
14. 11. Tábor, Hotel Palcát
17. 11. Praha, Forum Karlín
20. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
21. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
26. 11. Plzeň, DEPO 2015
28. 11. Olomouc, Výstaviště Flora
30. 11. Hluk
04. 12. České Budějovice, Výstaviště České Budějovice