ELIŠKA BUOCIKOVÁ

OKO ZA OKO

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233022167

V červnu letošního roku vyhrála mladá talentovaná zpěvačka, skladatelka a kytaristka Eliška Buociková první ročník vyhledávací soutěže Talent for Stage. Několik dnů poté úspěšně vystoupila na festivalu Votvírák a následně natočila ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla vlastní písničku Oko za oko. V poslední srpnový den ji spolu s videoklipem vydávají Supraphon a The Barn Production. Na klip se můžete podívat zde: http://y2u.be/CgbpXMvgo-E

Oko za oko je jedna z nejnovějších písní, které pětadvacetiletá Eliška Buociková napsala. Moderní aranže, jež respektují současné trendy na světové poprockové scéně, jí dal producent Dan Friml.

„Písnička vychází z konkrétní situace, kdy jsem se jednomu mně velmi blízkému člověku snažila pomoct vyřešit poměrně těžkou životní etapu, přičemž on byl v rozpoložení, kdy by kolem sebe nejradši – obrazně řečeno – střílel. Říkala jsem mu, že není řešení vracet ránu ránou, což jinými slovy zpívám v té písničce. Oko za oko je takový apel na to, abychom se snažili řešit věci, pokud možno, s nadhledem a neopláceli to špatné, co se nám v životě čas od času děje, stejnou měrou,“ říká zpěvačka.

Videoklip k písničce Oko za oko režírovala a produkovala The Barn Production, kameru vedla Daniela Neumanová. Spoluautorem námětu je Michal Skořepa. „Natáčelo se v Roudnici nad Labem ve starých strojírnách a v ateliéru doma u Daniely. Celý proces probíhal díky pohodovému týmu a hercům naprosto hladce,“ vysvětluje Eliška Buociková.

Na podzim se chystá na koncertní pódia. Vystupovat bude již se svou novou skupinou, která vznikla během léta. Současně pracuje na písničkách pro své první album, které natočí ve stejném týmu a studiu, jako tomu bylo u singlu Oko za oko.

„Moje písničky vycházejí ze silných pocitů, emocí a k jejich napsání vždycky potřebuju něco zásadního zažít. Vnímám je následně jako konzervy momentů, které si chci z jakéhokoli důvodu uchovat,“ doplňuje ještě zpěvačka.

Eliška Buociková pochází z východočeského Broumova. V patnácti letech tam založila dívčí kapelu Where’s the Food?!, se kterou vystupovala především na lokální scéně. V roce 2014, už po odchodu ze své první skupiny, odehrála několik koncertů v rámci projektu The Loons, který založila s kytaristou kapely Toad in the Stone. Následně začala působit jako sólová zpěvačka. V roce 2015 se zúčastnila soutěže Česko-Slovenská SuperStar, ve které se dostala mezi posledních třicet. Poté natočila písničky Padaly hvězdy a Tajný noci, ke které následně vznikl i videoklip. V roce 2016 vystoupila mimo jiné na festivalech Mezi Ploty či Broumovská kytara a natočila singl Schizofrenní vztahy. Začátkem roku 2017 absolvovala dvouměsíční koncertní turné s kapelou W.A.F. a v létě téhož roku se vydala se svým kytaristou Martinem Burešem na týdenní buskingové turné, během kterého zahráli v ulicích sedmi evropských metropolí. S Burešem pak vystupovala na koncertech v českých a moravských klubech či po širým nebem.

Připojené video