BARBORA HRZÁNOVÁ A ANETA LANGEROVÁ

VYTVOŘILY JEDINEČNOU AUDIOKNIHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6458-2

Kniha k zamyšlení, jemná, vtipná, chytrá i dojemná, to je Pane Bůh, tady Anna, kterou napsal britský spisovatel Fynn (vlastním jménem Sydney George Hopkins) patří již dnes ke klasické literatuře, a to nejen v anglicky mluvících zemích. Přináší příběh dívenky Anny, která utekla z domova a Fynn, který ji našel, si s ní vypráví o životě, o přírodních vědách a dalších zajímavostech bytí a víry. Malá Anna má překvapující schopnost klást životně důležité otázky a odpovídat na ně. Život jejíma očima se ukazuje jako barevnější, než bychom si ho kdy předtím dokázali představit. Krásný a obohacující příběh chytne za srdce a rozveselí vaši duši. Jednoho dne vstoupil do života i Báře Hrzánové a Anetě Langerové.

Stalo se tak jednou, když odjely na společnou cestu a každá ve svém batohu, bez toho aniž by se dopředu domlouvaly, měly stejnou knihu. První živé čtení se odehrálo už přímo na cestě. Bára četla, Aneta poslouchala a už slyšela hudbu! Společný zážitek si nechtěly nechat pouze pro sebe. Poselství knihy Pane Bůh, tady Anna si přály se všemi sdílet – a tak se zrodil nápad vytvořit z ní audioknihu.

„Prosila jsem Báru, aby knihu načetla. Chvíli váhala, ale nakonec se tak, v úžasné režii Hany Kofránkové, opravdu stalo.“ říká Aneta Langerová a Bára Hrzánová k tomu podotýká: „Měla jsem ovšem jednu podmínku, aby hudbu napsala Anet,“ a hned glosuje, co pro ni kniha znamená: „Anna mě učí dívat se nahoru a zpátky do svého středu. A díky Anně se Pan Bůh může stát členem i vaší rodiny. Zjistíte, že Boha se nemusíte lekat. V podání Anny je lehce uchopitelný v přírodě, mezi lidmi, v lásce, v každodenním životě. Složité se stává jednoduchým a temné světelným.“ K tomu Aneta ještě dodává: „Jak se píše v knize, Anna spatřuje řád tam, kde ostatní vidí jen chaos a zmatek. Rozloží jednotlivé situace na prvočinitele – čmrdlíky – a s lehkostí sobě vlastní je složí zase zpět do obrazu, kterému není možno neporozumět. Je to její úžasný dar.“

Audiokniha Pane Bůh, tady Anna vznikla v režii Hany Kofránkové, v podání Barbory Hrzánové s hudbou Anety Langerové a v hudební produkci Jakuba Zitka. Jako speciální bonus obsahuje dvě písně se zhudebněnými texty z knížky. Součástí obalu je malé překvapení, které darovala Ruční papírna Velké Losiny.

U Supraphonu vyjde nahrávka v pátek 21. září 2018 na CD-MP3 i v digitálních formátech. Titul vychází ve spolupráci s Karmelitánským nakladatelstvím a Art Shock s. r. o.

Připojené video