HANA ZAGOROVÁ

VYDÁVÁ V ZÁŘÍ NOVÉ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6539-2

Stálice naší populární hudby Hana Zagorová vydává 21. září 2018 nové album, které nazvala podle písničky zpěváka a skladatele Marka Ztraceného Já nemám strach. Album je stylovým mixem popu s šansonem a nechává plně vyniknout zpěvaččině interpretační osobitosti. Jeho hlavním krédem je nacházení optimismu v překonávání nástrah, které přináší osud, láska i ubíhající čas.

Hana Zagorová po albech Vyznání (2014) a O Lásce (2016) pokračuje ve spolupráci s mladými autory, kteří jsou často velmi úspěšní ve svých vlastních hudebních kariérách. Někteří s Hanou Zagorovou spolupracovali již na předešlých albech, jiní se objevují poprvé. Sama zpěvačka k tomu dodala: „Potěšilo mne, že mi písničky napsali autoři, kteří sami i zpívají. To nebývá až tak obvyklé!“

Poprvé pro Zagorovou psal Marek Ztracený. Nabídl dvě melodické písničky, které ji natolik zaujaly, že podle jedné z nich dokonce celé album pojmenovala. K nepředvídaným autorům patří Ondřej Ládek (Xindl X) či Hynek Toman ze skupiny Support Lesbiens. Hned dvěma písněmi přispěl mladý začínající zpěvák a skladatel Kuba Kubín. Mezi dalšími, kteří psali pro Zagorovou poprvé, je Pavel Trojan a textař Pavel Buňata. Stejně jako na předchozí album O Lásce složila i nyní dvě šansonově laděné písničky Zagorové tzv. „na tělo“ písničkářka Radůza.
Jiří Březík a Václav Kopta patří mezi zpěvaččiny dlouhodobě osvědčené spolupracovníky a jejich tvorba nechybí ani tentokrát. Na dřívější spolupráci také navázal Martin Chodúr. Jeden text – na původem francouzskou písničku – si napsala sama zpěvačka.

Na albu Já nemám strach jde často o emotivní skladby, v jejichž tématech autoři vsadili na zúročení životních zkušeností Hany Zagorové, která k tomu poznamenala: „Písničky, které jsem vybrala na svoji novou desku, mi pomohly uvědomit si, jak je zbytečné se bát věcí, které nemůžete ovlivnit, jako je běh času, a o kolik více se bojím lží, lhostejnosti, zloby a života bez lásky, i když se s nimi bojovat dá.“

Album Hany Zagorové – Já nemám strach obsahuje celkem dvanáct písní, které aranžoval Daniel Hádl, jenž se postaral i o hudební produkci; výkonným producentem byl Luboš Kříž.

Novinka vyjde u Supraphonu v pátek 21. září 2018 na CD, LP i v digitálních formátech.

ALBUM Já nemám strach OBSAHUJE PÍSNĚ:
Já nemám strach (h+t :Marek Ztracený)
Anděl strážný (h+t: Radůza)
Není taková (h:Hynek Toman/ t: Pavel Buňata)
Lásko nádherná (h+t:Kuba Kubín)
Král mejdanů (h+t: Radůza)
Cizí (U-Turn-Lili) (h:Olivier Lucien, Paul Coursier/ t: Hana Zagorová)
Jsem, jaká jsem (h+t :Marek Ztracený)
V obratníku Raka (h: Pavel Trojan/ t: Václav Kopta)
Pravda z vína (h+t: Ondřej Ládek)
Balada (h+t: Martin Chodúr)
Lásko nečekaná (h+t: Jiří Březík)
Ať mír nás provází (h+t:Kuba Kubín)

Připojené video