SLAVNOSTNÍ CHVÍLE

S KLASICKOU HUDBOU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4247-2

Nejznámější skladby klasické hudby vybrané speciálně pro slavnostní chvíle a výjimečné příležitosti vydal na CD, ale i v digitálních formátech Supraphon na svém speciálním labelu Artona v pátek 7. září 2018.

Je známo, že poslech vážné hudby povznáší ducha a pozitivně ovlivňuje náladu. Klasická hudba dokáže vytvořit jedinečnou kulisu pro mimořádné okamžiky. Díky tomuto hudebnímu výběru si lze ozvláštnit setkání s našimi blízkými, významné rodinné události a romantické chvíle ve dvou.
Na albu zaznívají překrásné melodie světových skladatelů, špičkoví čeští interpreti a kvalitní nahrávky ze zlatého fondu Supraphonu.

Posluchače potěší například „Jaro“ ze Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho v podání legendárního Václava Hudečka. Mozartova Malá noční hudba v interpretaci Českého komorního orchestru. Bachův Koncert d moll pro housle, hoboj, smyčcový orchestr a continuo s nezapomenutelným Josefem Sukem či Koncert F dur pro hoboj, smyčce a basso continuo se skvělým hobojistou Vilémem Veverkou, kterého doprovází Ensemble 18+. Nechybí ani populární skladba Pro Elišku Ludwiga van Beethovena s letošním jubilantem Ivanem Klánským.

Mezinárodně úspěšný hobojista Vilém Veverka zařazení svých nahrávek na kompilaci „Slavnostní chvíle s klasickou hudbou“ glosoval: „Jsem potěšen, že Supraphon na takový výběr vybral i dvě moje nahrávky, protože mě zajímá potřeba takového člověka, který hudbu vnímá srdcem a není zatížený předsudky, či dokonce hudebním pragmatismem a dogmatem o tom co a jak má být správné. Myslím, že tato deska to naplňuje vrchovatě.“