ONDŘEJ G. BRZOBOHATÝ S VOJTĚCHEM DYKEM

V NOVÉM KLIPU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6359-2

Zpěvák a skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý vydal loni na podzim pod názvem Universum své druhé autorské album, které je po hudební stránce mixem popu, funky, soulu i jazzu. Texty se ubírají od hloubavých, přemýšlivých poloh až ke svébytnému humoru. První skladbou z tohoto alba, která dostala svoji vizuální podobu, byl duet Je toho moc, který Ondřej nazpíval s Martou Jandovou. V režii Benedikta Renče v něm tepou blbou náladu, arogantní politiky i drzý bulvár. Naopak píseň, na kterou nyní vznikl videoklip v režii samotného Ondřeje G. Brzobohatého, je naplněna nadhledem a muzikantským žertováním. Jmenuje se Máme rádi jazz – a v duetu zde zpívá Ondřej s Vojtěchem Dykem.

„Píseň Máme rádi jazz je s velkou nadsázkou míněná jako oslava jazzu. Zároveň si děláme legraci i ze všech jazzových muzikantů, kteří tento žánr staví na piedestal hudby. Proto i ta stylizace do trampíků, kterými se zase pro změnu často pohrdá. Hudbu zkrátka nelze škatulkovat a odsuzovat za to, že se její posluchači liší ve stylu. Já třeba odmalička poslouchal jak Brontosaury tak i Herbieho Hancocka,” glosoval svůj klip Ondřej G. Brzobohatý. Na jeho vzniku spolupracoval s kameramanem Markem Jarkovským a střihačem Tomášem Klímkem.

V současné době se chystá k uvedení v Hudebním divadle Karlín muzikál z pera Ondřeje G. Brzobohatého o legendárním detektivovi Sherlocku Holmesovi Legenda jménem Holmes, kde hlavní roli ztvární Vojtěch Dyk. Světová premiéra v režii Gabriela Barreho se uskuteční 18. října 2018.

Připojené video