Jan P. Muchow & The Antagonists

Vyráží na klubové turné

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6386-2

Po několika ojedinělých vystoupeních se výrazná persóna domácí hudební scény a jeden z nejoceňovanějších současných skladatelů filmové hudby Jan P. Muchow rozhodl se svým koncertním projektem Jan P. Muchow & The Antagonists vydat na klubové turné. Během října a listopadu se celkem osm měst může těšit na audiovizuální lahůdku mapující Muchowovy nejznámější filmové melodie, kterou nejlépe vystihuje slogan „hear the movies, watch the music“. Turné, na němž se v roli speciáního hosta představí zásadní jméno domácí alternativy dné, startuje 11. října v Plzni a vyvrcholí 5. listopadu v pražském Divadle Archa.

„V porovnání s našimi předchozími, převážně festivalovými koncerty bude program doplněný o více skladeb. A bude i jinak pojaté vizuální pódiové zpracování, nebudou výhradně filmové projekce,“ láká Muchow na turné, v jehož rámci zazní dnes již kultovní skladby jako Lucky Boy z filmu Samotáři, temná balada Lay Down ze snímku Ve stínu, moderní countryovka Cowboy of The River z Teorie tygra nebo westernovská Out of Shadow z polského filmu Yuma a řada dalších. Jinými slovy se můžeme těšit na jakési pomyslné best of jeho filmové tvorby, které se loni v létě dočkalo pod názvem The Antagonist i své albové podoby.

Že půjde o opravdu jedinečný zážitek dokládá i sestava Muchovových „antagonistů“, kterou kromě něj samotného tvoří Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm…, ex Tata Bojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF – Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková. Zapomínat ale nemůžeme ani na velkoplošné projekce, jež bude mít pod palcem renomovaný VJ Clad.

Tuto bez nadsázky superkapelu, která bude na pražském koncertě rozšířena o sestavu smyčců, navíc na všech osmi zastávkách turné doplní laureát cen Anděl, Apollo a Vinyla Ondřej Holý alias dné, jehož debutové album These Semi Feelings, They Are Everywhere (2016) vyšlo na německém labelu Majestic Casual Records a vzbudilo pozornost medií jako Noisey, C-heads, NOWNESS či Wonderland. „Jeho hudba je hodně imaginativní a nám se moc líbí, to byl důvod naší volby,“ říká k jeho účasti na turné Muchow.

Naladit na koncerty, jejichž kompletní výpis najdete níže, se můžete live videi ke skladbám I'll Dream On (http://y2u.be/aUSmOPcrFXw) a For That Moment (http://y2u.be/qVGFsumWMMc) i slovy z reportáže Musicserver.cz ze zatím jediného pražského koncertu, který proběhl v květnu v Divadle Archa: „Ve vzduchu bylo tolik křehkosti, že by ji šlo krájet. Přitom to bylo rázné, pestré a zároveň minimalistické…“

Více informací k jednotlivým koncertům a předprodeji vstupenek najdete na oficiálním facebookovém profilu Jan P. Muchow & The Antagonists zde: http://www.facebook.com/…Antagonists/

Jan P. Muchow & The Antagonists Tour 2018

11. 10. Plzeň – Měšťanská Beseda
12. 10. Jihlava – Diod
13. 10. Bratislava – Nová Cvernovka
17. 10. Brno – Fléda
18. 10. Olomouc – Jazz Tibet Club
19. 10. Ostrava – Brickhouse
02. 11. Uherské Hradiště – Mír
05. 11. Praha – Divadlo Archa

Připojené video