RADŮZA

MUŽ S BÍLÝM PSEM

Koupit album
Katalogové číslo: RR10

Album Muž s bílým psem, které Radůza věnovala všem autorům trampských písniček a indiánských příběhů a svým rodičům, kteří ji zasvětili do lásky k trampingu, obsahuje nejen šestnáct nových písní, ale i knihu s indiánskou tematikou, již písničkářka napsala, a to jak ve formě tištěné, tak ve formě audioknihy, kterou načetl František Segrado. Součástí projektu, který shodou náhod vychází v roce, kdy slavíme 100 let českého trampingu, je i zpěvníček s texty písní a akordickými značkami. Novinka vychází 5. října 2018 ve vydavatelství Radůza Records a bude v exkluzivní distribuci Supraphonu.

Tak jako u svého titulu z roku 2015 Marathon, příběh běžce spojila Radůza i u Muže s bílým psem několik svých dovedností a napsala novelu tvořící dějovou linku, kterou rozvinula v písničkách na samostatném albu. Vznikl tvar, který sama písničkářka nazvala „chansonetto“ a k aktuální novince uvedla: „Vzpomínala jsem na to, jak jsme s rodiči jezdívali trampovat, ať už do osady na Berounku, či do srubu kdesi v Krušných horách. Vybavila jsem si, kolik večerů jsme strávili zpíváním u táboráku a kolik hezkých chvil jsme při tom zažili. A najednou jsem zatoužila přispět svojí troškou do mlýna a rozhodla jsem se napsat album písní, které by se daly zpívat u ohně.“

Ke spolupráci Radůza přizvala krom svých stálých spoluhráčů Josefa Štěpánka a Miloše Dvořáčka i další muzikanty, například letošního držitele ceny Anděl v kategorii jazz Jaromíra Honzáka, a také Jana Steindörfera či Alexandra Yasinského.

Křest kompletu CD s audioknihou Muž s bílým psem se uskuteční v rámci speciálního vystoupení Radůzy na výstavě Století trampingu v Národopisném muzeu Národního muzea v Letohrádku Kinských ve středu 24. října 2018 od 17 hodin.
Radůza nové písně zařadila do koncertního programu, se kterým od září vyjela po českých a moravských městech. Na její vystoupení s kapelou se v současné době mohou těšit její příznivci v Krnově, Chrudimi, Přerově, Rožnově pod Radhoštěm, Příbrami, Ostravě, Brně ale také například v Plzni, Domažlicích, Kopřivnici či několikrát za sebou i v Praze.

Připojené video