HANA MACIUCHOVÁ

NAČETLA KNIHU ZDENY FRÝBOVÉ „ROBIN“

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6468-2

Herečka Hana Maciuchová čte na nové audioknize Supraphonu humoristický román o pražské rodině, jejíž poklidný životní styl převrátí naruby její nový člen Robin, zcela originální exemplář foxteriéra.

Kniha Zdeny Frýbové Robin patří již přes tři desetiletí k nejoblíbenějším románům české humoristické literatury. Pro interpretaci audioknihy si vydavatelství SUPRAPHON vybralo herečku Hanu Maciuchovou, držitelku Zvláštní ceny Asociace vydavatelů audioknih za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova. Její umělecký výkon je excelentní. Hana Maciuchová k tomu říká: „Knihu spisovatelky Zdeny Frýbové jsem neznala, ale velmi rychle jsem se začetla do rozkošného příběhu rodiny, které změní život pes Robin.“ Hrubosrstý foxteriér se měl jako nevinně vyhlížející štěně stát strážcem idylické pohody a radosti u rodinného krbu. Všechno se však vyvinulo úplně jinak a roztomilý Robin doslova rozhýbe „svou“ rodinu nejen toulkami po Praze a útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor. A tak Robinova rodina proti své vůli začne žít úplně nový, nevšední život.

A jaký je vztah Hany Maciuchové k pejskům a pejskařům? „Vřelý. Doma v Olomouci jsme měli vlčáky, vycvičené tatínkem a ovčáka Bara, nádherné psy. Chodili k řece Moravě, na procházky, mohli běhat po zahradě, být ve svém živlu. V Praze bych to svým psům neumožnila, byli by nešťastní a já také,“ říká k tomu herečka. Není bez zajímavosti, že spisovatelka Zdena Frýbová v roce 1992 založila nadaci Robin, jejímž cílem je pomáhat bezprizorním a týraným zvířatům. Název nadace je inspirován hrdinou její pravděpodobně nejúspěšnější knihy. Nyní se román dočkal i své audioknižní podoby a Hana Maciuchová k tomu dodává: „Audioknihy velmi vítám, protože kdo nestíhá číst, může poslechem získat znalost i zážitek z knih.“

Audioknihu Robin vydává Supraphon na CD-mp3 i v digitálních formátech již v pátek 5. října 2018.