MARTA JANDOVÁ

NOVÉ ALBUM BARVY

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6535-2

Je překvapivé, že zpěvačka Marta Jandová přichází se svým prvním sólovým albem až nyní. Na její debutové album si domácí fanoušci museli počkat opravdu dlouho. Zatímco s německou skupinou Die Happy vydala v evropském měřítku mnoho úspěšných nahrávek a spolupracovala s řadou dalších významných zahraničních a domácích interpretů, její sólové a autorské album přichází až letos.
„Jsem moc ráda, že jsem si splnila tento sen. Zjistila jsem, že to jde, když se chce, a že se zatím všem, kterým jsem album přehrála, moje písničky líbí. Kluci z Die Happy mají radost, že jsem to konečně dotáhla. Sice už mám za sebou pětadvacet let hudební kariéry, ale nikdy jsem nestála sama za sebe – vždy jen s kapelou. Teď je to moje vlastní dílo a celou zodpovědnost nesu já,“ prozrazuje k albu Marta Jandová.

Marta je většinovou autorkou písní a až na jednu výjimku pak i výhradní textařkou celého repertoáru. Tou jedinou výjimkou je bonusová písnička Školíš mě od Marka Ztraceného. Videoklip k ní byl zveřejněn v loňském roce a počet zhlédnutí na YouTube se vyšplhal již na úžasných 1,5 milionu zhlédnutí.
Barvy představují Martou Jandovou v poprockové poloze, která je ji srdcem nejblíže. Na albu najdeme výrazné hitové písničky jako Černá i bílá, Milovat, Křídla či úvodní Cesta kolem světa a nebo naopak emotivní balady Barvy, Zůstaň tu se mnou a další. Specialitou je pak závěrečná rocková kompozice Strach, kde se Marta Jandová hudebně vyznává svému oblíbenému zpěvákovi Chrisi Cornellovi.
Nahrávka vznikla ve studiu Propast s producentem alba Lukášem Pavlíkem a s doprovodnou kapelou Marty Jandové. Tu tvoří kytarista Ondřej Pátek, basista Dalibor Mucha a klávesista Jan Zlatuška, bicí pak nahrál sám producent Lukáš Pavlík, jenž tento post aktuálně zastává ve skupině Chinaski. Finálního mixu a masteringu se ujal Udo Rinklin, který spolupracoval i s Die Happy a s řadou dalších úspěšných interpretů.

Martu Jandovou můžeme tento podzim také vídat jako porotkyni populárního pořadu Česko Slovensko má talent. Vedle své sólové hudební dráhy je členkou úspěšné německé rockové kapely Die Happy, která byla založena v roce 1993. Kapela na podzim oslaví 25 let na scéně a vyjede na Die Happy 25th Anniversary Acoustic Tour 2018. Jubilejní koncert předvedou i v Praze, kde vystoupí 27. října v Paláci Akropolis. Písně z alba představí Marta s celou kapelou na speciálním akustickém instore koncertu v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 15. října od 17.00.
Album vychází 12. října u vydavatelství Supraphon na CD i digitálně.

Připojené video