EMMA SMETANA A JORDAN HAJ

Lost & Found

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233022853

Rok po vydání úspěšného společného singlu No Fire přichází dvojice Smetana-Haj s novou písní, o jejímž hitovém potenciálu svědčí i fakt, že ji od konce září uslyšíte na vlnách Evropy 2, která si dokonce pro tuto píseň vyžádala týdenní rádiovou exkluzivitu. „Začínám mít trochu neskromný pocit, že nám s Jordanem ty písně a děti celkem jdou,“ směje se Emma Smetana, která má se svým životním partnerem rok a půl starou dceru Lennon Marlene.

Videoklip k singlu Lost & Found se celý natáčel v hotelu Thermal v Karlových Varech a je laděn do období 70. let ve stylu „space age“. Ikonické záběry střídají obrazy dvou proti sobě hrajících skupin, a Emma s Jordanem se ocitají v prapodivných situacích z jakési paralelní, vesmírné reality. Stejně jako u předchozích tří Emminých klipů se i tentokrát ujal režie Jordan Haj v tandemu se svým bratrancem Givinarem Křížem, se kterým za poslední dva roky stihli natočit téměř dvacet videoklipů (mj. Prago Union, Tomáš Klus, Vypsaná Fixa nebo Mandrage…). Fanoušci hip-hopu znají především jejich alter-ega (ProGram & Givi Cross) z projektu Kapitán Demo.

Kontinuitu v rámci celkové estetiky zaručuje opětovná volba kameramana Antona Evdoshenka, zatímco výrazné, dynamické tempo i tentokrát spolehlivě jistí střihač Milan Freisler. „Upřímně řečeno, jsem nekonečně vděčná za ten tým, který se nám kolem sebe podařilo postavit. Já tyhle svoje kluky miluju jak profesně, tak lidsky, a v podstatě vylučuju, že bych se v blízké budoucnosti svěřila do rukou jiných tvůrců. Mají mou plnou důvěru a taky na mě mají nervy, což vůbec není samozřejmost,” naráží Emma na svůj pověstný perfekcionismus.

Skladbu Lost & Found napsali Emma a Jordan ve spolupráci s producentem Jiřím Burianem, nahrávka pak vznikla u Martina Havlena v libereckém Resound Studiu. Finální mix zpracoval jeho bratr Tomáš Havlen. „Nesmírně bystré uši, skvělý vkus a velká trpělivost. Ohromný popový talent, se kterým byla radost tu písničku dál a dál vyšperkovávat, a už teď se těším na další společnou práci,” říká Emma. Masteringu se ujala světová hvězda Matt Colton, londýnský mistr zvuku, podepsaný pod nahrávkami Muse, Arctic Monkeys, Jamese Blakea nebo The Last Shadow Puppets.

Po premiéře nového singlu Lost & Found se Emma Smetana vydává na své první československé turné, a to ve spolupráci s Emmou Drobnou. Fanoušci se tak na přelomu podzimu a zimy mohou těšit na dvojitou dávku kvalitního popu v podání dvou osobitých a světové trendy reflektujících mladých žen.

Emma a Emma si pro své společné turné vybraly pět zastávek – Prahu (20. 11. Roxy), Brno (10. 11. Kabinet múz), Ostravu (7. 12. BrickHouse DOV), Plzeň (22. 11. Papírna) a Bratislavu (6. 12. Majestic Music Club). Tam všude odehrají dvojici samostatných koncertů a svým příznivcům tak dají příležitost užít si hned dva chytlavé, taneční a zároveň intimně laděné sety.

Partneři turné: AŽD, DCom, Lindex
Mediální partneři: Evropa 2, ELLE

Připojené video