JITKA ZELENKOVÁ POKŘTILA CD

SPOLU S KRAUSEM A SMIGMATOREM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6502-2

Zpěvačka Jitka Zelenková včera odpoledne (9. 10. 2018) v pražské La Fabrice pokřtila svoji albovou novinku Intimity za přítomnosti svých přátel, spolupracovníků a hostů. Křtu se účastnili i David Kraus a Jan Smigmator, kteří na albu s Jitkou nazpívali duety. Slavnostním setkáním provázel Jan Smigmator spolu se zpěvačkou Dashou. Album pokřtili také společně s ředitelkou Supraphonu Ivou Milerovou zástupci nadačního fondu TopHelp Martinou a Jaromírem Gajdáčkovými. Mezi gratulanty nechyběli také Jitčini nejbližší spolupracovníci: producent alba Alan Piskač, hudební režisér, producent a kapelník František Raba i textař Eduard Krečmar.

Jitka Zelenková si skladby pro svoji novinku pečlivě vybírala z repertoáru, který tvoří podstatu jejího hudebního cítění – tedy z pop-jazzových amerických standardů, emotivních francouzských šansonů, nápaditých filmových melodií a také temperamentní bossa novy. Doplnila je původními skladbami domácích autorů, které absolutně souzní s těmi světovými. Vokální interpretace Jitky Zelenkové dává vyniknout její specifické barvě hlasu a skvělému frázování, kterému dokonale vyhovuje tento vybraný repertoár. Sama zpěvačka k tomu uvedla: „Dramaturgické přípravě alba Intimity jsem věnovala skoro dva roky a obsahuje převážně slavné americké songy, doplněné i o několik původních skladeb, které absolutně souzní s těmi světovými. Složili mi je František Gondolán a Lev Rybalkin. Na albu mám i jednu nádhernou portugalskou píseň od Salvadora Sobrala, která zvítězila v loňském Eurovision Song Contest a uchvátila publikum. Udělalo mi radost, že jsme od Sobralova nakladatele dostali práva na realizaci české verze písně Amar pelos dois, kterou skvěle pro mě přebásnil Eduard Krečmar.“

Jitka Zelenková se spolu se svými hudebními přáteli pouští do repertoáru, který nyní ve světě reprezentují například Diana Krall, Michael Bublé, Laura Fygi nebo Tony Bennett. Především však zpěvačce šlo o to, aby vzniklo album, které navodí řadu báječných nálad a pocitů, aby se posluchači při jeho poslechu mohli zastavit, udělat si večer při svíčkách a se sklenkou vína si užili intimní atmosféru celého alba.

KONCERT V LA FABRICE 14. listopadu 2018:
Jitka Zelenková ve středu 14. listopadu 2018 uskuteční speciální koncert v kulturním prostoru v pražských Holešovicích La Fabrika, kde nejen představí písničky z nového alba, ale také oslaví padesát let na hudební scéně. Hosty koncertu budou: Pavel Šporcl, David Kraus a Jan Smigmator. Vstupenky jsou již v obvyklých předprodejích.

Připojené video