CLARINET FACTORY

Meadows na LP

Koupit album
Katalogové číslo: 5425015551777

Čtyřčlenný dechový ansámbl mezinárodního renomé Clarinet Factory, který se stal letos laureátem ceny Classic Prague Awards v kategorii Crossover, s právě vrcholícím babím létem připomíná svou loňskou albovou novinku Meadows. Páté řadové album, které kapela vydala na jaře 2017 u belgického vydavatelství homerecords.be, se aktuálně dočkalo také své LP verze v novém masteru. Tu navíc doprovází live videoklip ke skladbě Luda's Dance, jež vznikl na koncertě CF v pražském Paláci Akropolis, kde se představila kompletní sestava, jež se na albu Meadows podílela včetně Joa Achesona z britských Hidden Orchestra.

Podívejte se zde: http://y2u.be/WQJM6HDae1Y

„Live klip Luda's Dance je pro nás velkým potěšením, hrajeme jako o život, bubeník Daniel Šoltis /mimochodem od teď je oficiálním hráčem světové značky Zidjan/ je neomylný stroj sršící energií i citlivý doprovazeč, a Joe Acheson? Ten přímo nahrává všechny naše stopy a kouzlí z nich neuvěřitelné vrstvy zvuků a dodává skladbě skvělý tah i tajemné vesmírné plochy. Musím přiznat, že kdyby byla možnost, rád bych v této sestavě šel někdy ‚naživo‘ i do studia,“ neskrývá nadšení z nového klipu kapelník Clarinet Factory Jindřich Pavliš.

Klip, v němž kromě samotných hudebních výkonů jednotlivců tvořících organicky pulzující celek zaujmou také projekce Jindřicha Trapla, je nejen ohlédnutím za výjimečným koncertem v Paláci Akropolis, ale i skvělou vizitkou tvůrčího přístupu, energie a nadžánrovosti samotných Clarinet Factory.

Že to nejsou jen planá slova, ostatně průběžně dokazuje trvalý zájem o toto dechové kvarteto nejen v tuzemsku ale také v zahraničí. Aktuálně to potvrzuje nadcházející turné v Belgii, které připadá na konec října, i fakt, že CF proměnili nominaci na showcase festivalu Mundial Montréal v Kanadě, kde se představí 15. listopadu.

Dalším milníkem v existenci kvarteta, jež tvoří Jindřich Pavliš (klarinet), Vojtěch Nýdl (klarinet, zpěv), Petr ‚Pepino‘ Valášek (basklarinet) a Luděk Boura (klarinet) je pak v úvodu zmíněné vydání LP Meadows, které prošlo novým masteringem ve studiu SONO.

LP Meadows je vůbec první v diskografii Clarinet Factory a – jak prozrazuje Pavliš – impuls pro jeho realizaci vzešel mimo jiné od fanoušků souboru: „Na koncertech nás často oslovují ‚diskofilové vinyláři‘, kteří by rádi zasedli ke svým gramofonům a vychutnali si vibrace naší hudby přímo z analogu. A tak jim to přání plníme, sami jsme už plně digitalizovaní a tudíž moc zvědaví, jak bude deska na gramofonech znít. A zvlášť zvědaví jsme, jak bude působit rozdělení alba na stranu A a B. To už je vlastně taková pozapomenutá věc, ale vzpomínám na ni z analogových dob, kdy jsem posuzoval strany desky často zvlášť.“

Připojené video