NEVER SOL

NOVÉ ALBUM CHAMALEO

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6531-2

Talentovaná producentka a zpěvačka Sára Vondrášková alias Never Sol vydává své druhé řadové album s názvem Chamaleo. Deska s 11 písněmi, kterou Never Sol nahrála ve své strahovské audio-botanické svatyni, se opírá především o zvuk analogových syntezátorů promítajících se v melancholických harmoniích. Nahrávka přenese posluchače do surrealistických krajin vytvořených pomocí vrstvením hlasů, syntezátorů a samplů zvuků nahrávaných ve městech i na samotách. Album vychází u Supraphonu a pokřtěno bude 31. října v pražském Paláci Akropolis. Mezinárodní premiéru si odbude 18.10. na renomovaném americkém hudebním magazínu IndieCurrent.

Never Sol se po debutu Under Quiet vydala na výpravu za novým zvukem i novými postupy, která vyústila v druhou desku Chamaleo. Pustila se i do objevování nových možností svého hlasu, kromě hypnotizujících nižších poloh, které jsou pro ni charakteristické, posluchači uslyší i ty nejvyšší, ve kterých jako by se hlas rozběhl po hladině, rozdvojil se a získal úplně novou energii.

„Na albu jsem se rozhodla používat jen hardwarové syntezátory, hlas a samply nejrůznějších zvuků, které jsem si několik posledních let nahrávala na rekordér. Důležitý byl pro mě přesun pryč od počítačové obrazovky k práci s hardwarem a využívání počítače pouze jako nahrávacího a editačního rozhraní. Byl to osvobozující krok a cesta k ujasnění si vlastního zvuku a světa,“ popisuje Sára Vondrášková tvůrčí proces.

Never Sol nahrávala album ve svém podkrovním strahovském studiu, obklopena zahradou, rostlinami a syntezátory. „Nikdo jiný do práce na albu za celý proces od začátku do konce nijak nezasahoval, a tak je to můj niterný pohled na svět okolo a otisk mého vnitřního světa a fantazií do zvuku,“ dodává zpěvačka, která se tentokrát postarala i o produkci. Finální mix a master pak realizoval Matouš Godík.

Na křtu desky 31. října v pražském Paláci Akropolis Never Sol představí svůj zbrusu nový set, který odehraje v trojčlenné sestavě, jíž kromě Vondráškové dále tvoří David Herzig (baskytara a syntezárory) a Jakub Šindler (drum pady). Atmosféru celého koncertu pak bude dokreslovat speciální light design v režii Martina Špetlíka. Jako host se navíc představí duo Touchie Touchie, které si na Chamaleo zahostovalo ve skladbě Haptic.

Více informací ke křtu včetně předprodeje vstupenek se možné najít zde: www.facebook.com/…62281477669/

Mediálními partnery alba a křtu jsou Radio 1, Radio Wave a časopis Full Moon.

Připojené video