KDO ZACHRÁNÍ PIŽĎUCHA?

AUDIOKNIHA VTIPNÝCH POHÁDEK OD HVĚZD STARDANCE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6465-2

U vydavatelství Supraphon vychází audiokniha netradičních, vtipných pohádek a písniček pro pobavení i poučení od populárních hvězd soutěže StarDance. Autory jsou oblíbený tanečník Jan Onder, známý z pořadu Taneční hrátky s Honzou Onderem a jeho maminka, psycholožka Zuzana Onderová. Hudbu složil Radek Banga, známý jako Gipsy.cz.

Sedmnáct pohádek načetli Onderovi herečtí kolegové Lukáš Pavlásek, Dana Batulková, Jiří Dvořák, Zuzana Onderová a Lumíra Přichystalová. S nimi se spřátelil při účasti v soutěži StarDance. Tam poznal i autora hudby Radka Bangu. Známý hip-hoper, vystupující pod pseudonymem Gipsy.cz, na nahrávce kromě hudby také načetl jednu pohádku.

Hlavními hvězdami roztomilých, lehce netradičních a vtipných pohádek jsou většinou zvířátka – myšky, prasátko, rybka, ježek, vrabčák, ale i malý dráček nebo chlapec Honzík, klokani či skřítek Pižďuch. Díky odvaze, přátelství, chytrosti a vzájemné pomoci dopadnou všechny pohádky dobře, třebaže jsou malí hrdinové postaveni před tvrdé zkoušky a ohrožují je zákeřní, závistiví a líní tvorové ze zvířecí říše. Atmosféru mimořádných pohádkových příběhů dokresluje scénická hudba a vyprávění doplňuje i jedna zpívaná píseň.

„Pižďuch je nedobrý trpaslík, hlavní hrdina poslední pohádky, kterou napsala moje maminka. Slovo Pižďuch je tak úžasné, že jsme ho dali do názvu. Kdo ho zachrání a jak ta pohádka dopadne, se dozvíte, když si poslechnete naši krásnou audioknihu, ze které se moc a moc radujeme. Velmi si vážím toho, že knihu načetli tak super lidi, navíc profíci ve svých oborech s krásným přednesem,“ říká o audioknize autor Jan Onder.

„Psát hudbu k Pižďuchovi pro mne byla úplně nová zkušenost. Je to jiné než napsat popovou písničku. Člověk totiž musí navodit hudbou tu správnou atmosféru a to není snadné. Nicméně doufám, že se mi to povedlo. Můj sen je napsat hudbu pro celovečerní film a skřítek Pižďuch mi to tak trochu splnil,“ doplňuje k nahrávce tvůrce hudby Radek Banga.

Slavnostní křest s autogramiádou se koná v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 1. listopadu od 17.00. Zazpívají a autogramiády se zúčastní všichni tvůrci Jan Onder, Lukáš Pavlásek, Radek Banga, Dana Batulková, Jiří Dvořák, Zuzana Onderová a Lumíra Přichystalová.

Audiokniha Kdo zachrání Pižďucha vychází na CD i digitálně u vydavatelství Supraphon.

FB Event: https://www.facebook.com/…32860464078/