ŠKWOR

O2 arena / fotokniha / unplugged turné

Do speciálního koncertu, kterým Škwor v pátek 16. listopadu v pražské O2 areně oslaví 20 let existence, zbývá už jen posledních pár dnů. Nicméně už teď je jasné, že v historii kapely půjde – ať už jde o návštěvnost nebo technickou a produkční náročnost akce – o naprosto zásadní událost. Aby toho nebylo málo, nachystali si Škwor na den koncertu pro fanoušky ještě jednu libůstku – exkluzivně vypravenou knihu ŠKWOR / 1998 – 2018. V příštím roce pak kapela vymění velké sály za ty komornější, když vůbec poprvé ve své kariéře vyrazí na unplugged turné.

„Aktuálně se v nás mísí nervozita, natěšenost i stres. Věnujeme se tomuto koncertu přes rok, jsme zvědaví, jestli všechno dopadne tak, jak jsme naplánovali. Už od začátku plánování samozřejmě řešíme i to, kolik asi dorazí lidí, a k našemu velkýmu potěšení to překonává i ty nejoptimističtější odhady, když to vypadá, že bude plnej barák,“ komentují Škwor své aktuální rozpoložení před koncertem, který se blíží vyprodání a posledních pár lístků je k mání prostřednictvím předprodeje sítě Ticketportal.

Velikosti koncertu samozřejmě odpovídá i jeho výpravnost a všichni, kdo 16. listopadu dorazí do pražské O2 areny, se tak mohou těšit na do detailů vychytanou velkou scénu s obrovským množsvím světel. Chybět nebudou ani pro Škwor charakteristické ohně i další pódiové efekty a libůstky. Jinými slovy – tento narozeninový koncert si v ničem nezadá s koncertní produkcí velkých světových hvězd.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, na místě bude navíc poprvé v prodeji exkluzivní kniha ŠKWOR / 1998 – 2018. Ta nabídne více než 300 fotografií, z nichž je velká většina dosud dříve nepublikovaných. Kromě samotných fotek se čtenáři mohou těšit na autentické vzpomínky hudebních publicistů a lidí z blízkého okolí Škwor, jejichž prostřednictvím kapela přibližuje vtipnou formou atmosféru jednotlivých etap své historie, od prvopočátků existence až po současnost. Nechybí různé zajímavosti či informace ze zákulisí a samozřejmě ani biografie jednotlivých členů. Zajímavým bonusem pro všechny fanoušky pak jistě bude také podrobně zpracovaný zpěvník největších hitů.

Jak už je ale u čtyřčlenné party zvykem, její plány zdaleka nekončí 16. listopadem 2018. Něco hodně speciálního si chystá i na příští rok, kdy bude k vidění na koncertech v menších sálech s komorní atmosférou.

„V podstatě za to může Supraphon. Na začátku roku jsme měli autogramiádu spolu s předáním zlaté desky v prodejně Supraphon Musicpoint v centru Prahy, a když se to dojednávalo, někdo navrhnul, že by bylo fajn, kdybychom tam i něco brnkli na španělky. A nás to tam tak bavilo, a navíc jak byla super atmosféra, řekli jsme si, že bychom mohli dát pár koncertů jen akusticky, aby si lidi s námi ty písničky všechny zazpívali a my je při tom i slyšeli. Strašně se těšíme, že si uděláme parádní mejdan, navíc blíž k lidem, než je u nás obvykle zvykem,“ vysvětují Škwor, jak vznikl koncept unplugged, pro kapelu dosud netypického koncertního pojetí, jehož jednotlivé zastávky najdete níže.

Předprodej na koncerty začne 20. listopadu 2018 na www.ticketstream.cz

Připojené video