AUDIOKNIHY

O ČERTECH I O VÁNOCÍCH

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6473-2

Vydavatelství Supraphon přichystalo pro letošní adventní období hned několik audioknih, které by mohly malým i velkým posluchačům zpříjemnit období očekávání příchodu Vánoc. A protože se pomalu blíží mikulášský večer a děti se určitě těší na nadílku s cukrovím a také na pořádný mikulášský šrumec a veselí, připravil Supraphon speciální audioknihu pro ty, které možná více než Mikuláš baví vychytralý čert. Audiokniha Nejlepší pohádky o čertech obsahuje klasické i převyprávěné filmové pohádky, v nichž vystupují čerti v rolích ochránců spravedlnosti a dobra. „Audiokniha obsahuje klasické pohádky z archivu Supraphonu a nově nahrané příběhy podle oblíbených filmů S čerty nejsou žerty a Čertoviny. Uslyšíte známé pohádky z díla Boženy Němcové Čert a Káča, Čertův švagr, z lidových pramenů pak Švec a čert a Čertův mlýn, vše namluveno řadou oblíbených herců,“ uvedla producentka mluveného slova Supraphonu Naďa Dvorská.

Audiokniha Nejlepší pohádky o čertech obsahuje i novou nahrávku, která byla napsána podle scénáře posledního pohádkového filmu Zdeňka Trošky Čertoviny. Pro Supraphon ji načetl jeden z hlavních představitelů Jakub Prachař, který k tomu poznamenal: „Na čertech je dobré, že i když jsou sice ve službách zla, tak ve skutečnosti pomáhají dobru odhalit podvodníky, šejdíře, ziskuchtivce a zloděje. Při této službě se sami občas dostanou do úzkých, protože je někteří chytráci přelstí, ale nakonec je vždy zlo spravedlivě potrestáno. Bylo by hezké, kdyby tomu tak bylo i mimo pohádkový svět!“ Audiokniha Nejlepší pohádky o čertech vychází v těchto dnech na CD i v digitálních formátech.

Supraphon také nyní vydal 2CD Adventní pohádkový kalendář, který obsahuje 24 pohádek pro vánoční čas. Na každý den je tu připravená jedna pohádka, od 1. prosince až do Štědrého dne! Klasické české pohádky a také pohádky s vánoční a zimní tematikou interpretuje řada skvělých herců, jako například Viktor Preiss, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Václav Vydra, Jana Boušková a Otakar Brousek.

Trojlístek tipů pro adventní poslouchání zdobí Velká vánoční audiokniha. Jde o vyprávění Josefa Somra o vánočních zvycích a tradicích s koledami. Oblíbený herec poutavě vypráví o významu jednotlivých svátků, o původu vánočního stromku i dárků, o vánočních pokrmech u nás i ve světě, ale i příběhy, které zajímavou a laskavou formou pojednávají o všech tématech patřících k Vánocům. Povídání trvající bezmála čtyři hodiny podbarvují nejznámější koledy. Velká vánoční audiokniha vyjde ve formátu CD-MP3 již v pátek 16. listopadu 2018.

Připojené video