TOMÁŠ A TAMARA KLUSOVI

VE VIDEOKLIPU DOBRODRUŽCE

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233020705

Tomáš Klus premiérově zveřejnil videoklip k písni Dobrodružce z nového alba SPOLU, které vydal v září. Klip vypráví příběh o láskyplném soužití muže (Tomáš Klus) a ženy–zombie (Tamara Klusová). Lidé kolem nich jejich vztah odsuzují, k poněkud „jiné“ obyvatelce menšího města i jejímu muži se chovají nenávistně, mají problém přijmout někoho, kdo se rozhodl žít odlišným způsobem než většina. Neotřelý námět klipu a jeho režie jsou opět dílem Jordana Haje a Givinara Kříže, tvůrců videoklipu k písni A pak, který má v říjnu 2018 na YouTube kanále Tomáše Kluse již přes 6 milionů zhlédnutí.

„Tomáš oslovil mě a Givinara k další spolupráci a poslal nám vybrané dvě písničky z nového alba. My jsme si ale poslechli celou desku a mnohem více nás zaujala skladba Dobrodružce. Tomáš tenhle love song věnoval Tamaře a hned na začátku zpívá: „Ty víš, kým jsem i jak chutnám…“ A právě to nás přivedlo na myšlenku, že by jednou z ústředních postav klipu mohla být zombie. Dál už to byl sled asociací a nápadů. No a nakonec je z toho příběh se společensko-politickým přesahem…o zom­bíkách!“ říká Jordan Haj.
Druhá polovina režisérského dua, Givinar Kříž, si v klipu dokonce zahrál.

Natáčelo se v zámku Cerhonice u Písku, který se stal působivou kulisou pro domov páru v podání Tomáše s Tamarou. Jednou z ústředních postav je zombie, takže bylo potřeba vytvořit přesvědčivou masku. Úkolu se ujal jeden z nejpovolanějších – Jakub Gründler, který se věnuje výrobě filmových protetických masek. V klipu byly použity také speciální efekty, za kterými stojí Milan Freisler.

„Být zombie pro mě byla velice zajímavá zkušenost. Vzhledem k tomu, že jsem na sebe neviděla, cítila jsem se být pořad stejnou Tamarou. Okolí to však vnímalo jinak, kromě naší malé Jenovéfy. Ta na mě hleděla stejně zamilovaně a oddaně, jako každý jiný den. Po dvou dnech se už cely štáb v čele s Tomem modlili, ať jsem zase ´normální´. A o tom ten klip tak trochu je. Odsuzujeme lidi, rasy, věci, o kterých nic nevíme. Bereme pravdy typu ´jedna baba povídala´ jako směrodatné, a přitom o daných tématech nevíme nic do hloubky. Ten muž v klipu miluje zombie celým svým srdcem… Jejich láska nikomu a ničemu, kromě jeho těla, které jí bezpodmínečně a v lásce dává, neubližuje. Jen není dostatečně krásná, obyčejná a taková, jakou si ji my jako společnost přejeme,“ podotýká Tamara Klusová, která v hrůzostrašné masce absolvovala dva natáčecí dny.

Píseň Dobrodružce zazní naživo společně s dalšími skladbami z nového alba na koncertech podzimního turné SPOLU 2018, které zahájí Tomáš Klus a Cílová skupina 30. října koncertem v brněnském Semilassu a ukončí jej 4. prosince na Výstavišti v Českých Budějovicích.

Videoklip Dobrodružce
Režie: Jordan Haj a Givinar Kříž
Kamera: Anton Evdoshenko
Art Director: Nina Zardalishvili
Střih, barevné korekce, VFX: Milan Freisler
SFX Make Up: Jakub Gründler
Výkonný producent: Jéňa Řehořka – production pool
Hrají: Tomáš a Tamara Klusovi, Givinar Kříž, Mia Doxanská a další
Hudba a text: Tomáš Klus
Zpěv, kytara: Tomáš Klus
Zpěv, kytara: Jiří Kučerovský
Baskytara: Jan Lstibůrek
Bicí nástroje: Petr Škoda

Připojené video