KAREL ZICH 70

CHYSTÁ SE POCTA V LUCERNĚ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6262-2

Letos by oslavil 70. narozeniny oblíbený zpěvák, skladatel a kytarista Karel Zich (narozen 10. 6. 1949), který se nesmazatelně zapsal do zlatého fondu české populární hudby.

Stylová interpretace Karla Zicha s charakteristickým zabarvením hlasu a spolu s velkou hudební inteligencí byla zárukou kvalitního umění středního proudu. Ve své době byl velmi vyhledávaným zpěvákem. Jeho stylový rozptyl byl obdivuhodný. V repertoáru měl jak rock’n’roll, folk, spirituály pop i country. Je autorem mnoha známých písní, ale i filmové hudby. Prodal přes milion desek a za svou kariéru měl za sebou tisíce koncertů. Mimo Česko a Slovensko vystupoval v USA, Kanadě, Chile, Brazílii, Austrálii, na Islandu. K největším jeho hitům patřila a patří jistě píseň Paráda, Máš chuť majoránky, Alenka v říši divů, Dům č. 5, Není všechno paráda, Mosty, Za to může rock’n’roll, Sám se svou kytarou, Měla na očích brýle, Doney Gal, Ghetto, Kola pop-music se točí dál, Jeden tón, Bowery Street, Já ti zpívám a mnoho dalších, které také vydal Supraphon na vzpomínkovém 3CD kompletu: Paráda – Zlatá kolekce. Většina z těchto písní stále velmi často také zní z českých rádií.

Vzhledem k tomu, že to bude i 15 let od jeho náhlého úmrtí (13. 7. 2004), rozhodlo se několik jeho přátel k těmto výročím uspořádat 10. 4. 2019 v pražské Lucerně vzpomínkový galakoncert. Na programu budou jeho nejznámější písně v podání jeho hudebních kolegů, spolupracovníků a přátel. Pozvání přijali např. Spirituál Kvintet, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Karel Kahovec, Petr Vondráček se skupinou Lokomotiva, Tomáš Linka a Jindra Malík ze skupiny Fešáci, Jiří Vondráček, známý slovenský zpěvák Allan Mikušek, Petr Kocman a další. Celým večerem bude provázet herec a moderátor Aleš Háma. Vstupenky jsou již v předprodeji.

http://karelzich.cz/

Vstupenky: https://www.ticketmaster.cz/…enky/1006487