BÁRA HRZÁNOVÁ & ANETA LANGEROVÁ

S AUDIOKNIHOU VYJEDOU NA TURNÉ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6458-2

Audioknihu Pane Bůh, tady Anna, kterou načetla Barbora Hrzánová podle knihy britského spisovatele Fynna a hudbou a zpěvem doplnila Aneta Langerová, se stala podle žebříčku Asociace vydavatelů audioknih (AVA) jedním z nejprodávanějších titulů loňského roku. Po vydání audioknihy její protagonistky chtěly její poselství sdílet naživo s posluchači, a tak uspořádaly jevištní čtení v pražské Viole, které se setkalo s mimořádným ohlasem veřejnosti a bylo během pár dnů předprodeje vstupenek beznadějně vyprodané. Od 15. února 2019 se Hrzánová s Langerovou s jevištním čtením a svojí úspěšnou audioknihou rozjedou za posluchači do osmi míst po celé České republice. Intimní atmosféru, potřebnou pro toto specifické představení, dotvoří vhodná prostředí klubů či divadel: v Brně to bude Klub Leitnerova, v Olomouci Jazz Tibet, v Ostravě Klub Akord, ve Žďáru nad Sázavou kavárna U Tety Hany, v Příbrami malá scéna Divadla A. Dvořáka, v Českých Budějovicích klub Horká vana, v Prachaticích scéna Městského divadla. V Praze se tentokrát jevištní čtení Báry a Anety uskuteční ve Švandově divadle.

Pane Bůh, tady Anna britského spisovatele Fynna je knihou k zamyšlení, která je jemná, vtipná, chytrá i dojemná. Patří již dnes ke klasické literatuře, a to nejen v anglicky mluvících zemích. Přináší příběh dívenky Anny, která utekla z domova, a Fynn, který ji našel, si s ní vypráví o životě, o přírodních vědách a dalších zajímavostech bytí a víry. Malá Anna má překvapující schopnost klást životně důležité otázky a odpovídat na ně. Život jejíma očima se ukazuje barevnější, než bychom si ho kdy předtím dokázali představit. Krásný a obohacující příběh chytne za srdce a rozveselí vaši duši. Bára Hrzánová k tomu uvedla: „Anna mě učí dívat se nahoru a zpátky do svého středu. A díky Anně se Pan Bůh může stát členem i vaší rodiny. Zjistíte, že Boha se nemusíte lekat. V podání Anny je lehce uchopitelný v přírodě, mezi lidmi, v lásce, v každodenním životě. Složité se stává jednoduchým a temné světelným.“ K tomu Aneta dodala: „Jak se píše v knize, Anna spatřuje řád tam, kde ostatní vidí jen chaos a zmatek. Rozloží jednotlivé situace na prvočinitele – čmrdlíky – a s lehkostí sobě vlastní je složí zase zpět do obrazu, kterému není možno neporozumět. Je to její úžasný dar.“

Kniha Pane Bůh, tady Anna od britského autora Fynna (vlastním jménem Sydney George Hopkins), která byla přeložená z anglického originálu Ladislavem Šenkyříkem, dostala audiopodobu v režii Hany Kofránkové v podání Barbory Hrzánové s hudbou Anety Langerové a v hudební produkci Jakuba Zitka. Jako speciální bonus obsahuje nahrávka dvě písně se zhudebněnými texty z knížky v překladech Ladislava Šenkyříka a Martina Hilského. Součástí obalu je malé překvapení, které darovala Ruční papírna Velké Losiny. Supraphon vydal na CD-MP3, ale i v digitálních formátech. Titul vyšel ve spolupráci s Karmelitánským nakladatelstvím a s agenturou Art Shock s. r. o.

Jevištní čtení Pane Bůh, tady Anna – únor 2019:

15. 2. Brno – Klub Leitnerova
16. 2. Olomouc – Jazz Tibet
17. 2. Ostrava – Klub Akord
18. 2. Žďár nad Sázavou – kavárna U Tety Hany
20. 2. Divadlo A. Dvořáka Příbram, malá scéna
21. 2. České Budějovice – Horká vana
22. 2. Prachatice – Městské divadlo
23. 2. Praha – Švandovo divadlo, Studio

www.langerovaaneta.cz

Ukázky na: https://www.supraphonline.cz/…uh-tady-anna

Připojené video