HANA ZAGOROVÁ

Z RECENZÍ NOVÉHO ALBA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6539-2

Loni na podzim vydala Hana Zagorová novinkové album nazvané podle jedné z písniček „Já nemám strach“. Fanoušci s tak velkým zájmem přijali nové písničky, že album již během tří měsíců od vydání získalo Zlatou desku Supraphonu. S nemalým respektem se novinka setkala i u hudebních publicistů. Několik citací z těchto recenzí přinášíme zde:

Uklidnění v niterné zpovědi
Hana Zagorová předává v tomto posledním CD nejen interpretační jistotu, ale zejména charisma. Kouzlo jejího nezaměnitelného hlasu je skutečně přitažlivé, zejména když vysílá texty v podstatě ve formě zpovědi. Ta není nějakou vykřičenou exhibicí. Interpretka dané zpovědi dává obecné poselství. Osobně nemám strach, že by tento projekt tuctově zapadl. Naopak, album Já nemám strach si určitě najde místo u většiny posluchačů. Vzkazy promlouvají ke všem, kdo se nacházejí v jakémkoli zlomu věkové osy. Velký dík za tento uklidňující dar… (Scéna.cz – Josef Meszáros)

Spanilá jízda Hany Zagorové pokračuje albem „Já nemám strach“
Před dvěma lety Hana Zagorová oslavila životní jubileum deskou „O lásce“. Teď na ni navázala novinkou „Já nemám strach“, která je také plná skladeb autorů o jednu a více generací mladších. Pomyslnou trilogii kvalitních supraphonských desek, kterou započalo „Vyznání“, novinka skvěle doplňuje….. Vrchol alba přichází v jeho polovině s písní „Cizí“, jedinou coververzí. Hudbu původní „U-Turn (Lili)“ od francouzského dua AaRON česky brilantně otextovala sama interpretka. Její verze autenticky popisuje sžírající bolest podvedené ženy. Producent Dan Hádl si s aranžemi pohrál tak, že zoufalost situace a ta úzkost, o které Zagorová zpívá, jsou pro posluchače takřka hmatatelné. Při závěrečném verši „To není fér“ jako by sypala sůl do otevřené rány… (Musicserver – Daniel Maršalík)

Hana Zagorová žije tady a teď
Skutečnost, že zpěvačka Hana Zagorová po deskách Vyznání a O Lásce pokračuje i na svém novém albu Já nemám strach ve spolupráci s mladými autory, je chvályhodná. Radůza, Marek Ztracený, Hynek Toman, Ondřej Ládek (Xindl X), Kuba Kubín nebo Martin Chodúr jí mohou přinést nové, mladší posluchače. Zároveň se však devítinásobná zlatá slavice nepouští do žádných experimentů, takže se nemusí bát, že by přišla o své věrné a dlouhodobé fanoušky…. Oproti předešlým nahrávkám je album Já nemám strach více šansonovitější. Výrazným, na klavíru vystavěným šansonem Anděl strážný přispěla Radůza a tato poloha sedí Zagorové nejvíc. Lyrický příběh dokáže pěvecky prožít a ještě umocnit již tak silnou atmosféru. Je absolutně autentická, uvěřitelná a přesvědčivá….. Já nemám strach je pozitivní, optimistické, i když ne vždy veselé album, kterým Hana Zagorová opět potvrdila, že jí spolupráce s mladými tvůrci sedí. (Hudební knihovna – Karel Souček)

Hana Zagorová pozýva na životný flám
Celé album znie naozaj výborne, nielen po obsahovej stránke, či s ohľadom na Zagorovej profesionálny prejav, ale i po stránke technickej. Ak od albumu Já nemám strach poslucháč očakáva trištvrte hodiny hudobnej pohody, texty, ktoré dávajú zmysel a speváčku, ktorá vie, o čom spieva, dostane to úplne všetko. (KukniNaTo.SK – Pavol Božík)

Připojené video