BARBORA POLÁKOVÁ

KRALUJE NOMINACÍM NA CENY ANDĚL 2018

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6389-2

Populární zpěvačka a herečka Barbora Poláková získala na základě hlasování České hudební akademie tři nominace na Ceny Anděl 2018. Konkrétně je nominována v kategorii Album roku za svou druhou řadovku ZE.MĚ, dále má želízko v ohni v kategorii Videoklip roku za revolučně natočený videoklip 2–8–5, který živě streamovala na svém Instagramu a společně s Radůzou a Never Sol se uchází o titul Sólová interpretka roku. Písničkářka Radůza si svou nominaci vysloužila za album spojené s audioknihou Muž s bílým psem, Never Sol pak za své druhé řadové album Chamaleo, s nímž sklízí uznání i v zahraničí.

Tituly a umělci Supraphonu bodují ale také v nově zavedené žánrové kategorii věnované klasické hudbě, kde se mezi tři nominované probojovalo album Madrigalů Bohuslava Martinů v interpretaci Martinů Voices a Česká filharmonie, jež pod taktovkou Jiřího Bělohlávka nahrála ve světové premiéře operu Bohuslava Martinů What Men Live By (Čím lidé žijí).

Nejstarší tuzemské odborné hudební ceny Anděl se budou předávat 5. 3. v pražském Foru Karlín a v přímém přenosu je nabídne ČT1.

Více informací o nominacích ve všech kategoriích i o cenách Anděl jako takových najdete zde: http://www.andelceny.cz

Připojené video