DAGMAR PECKOVÁ

ZAHÁJÍ „KURT WEILL FEST“

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4226-2

Prestižní festival na počest skladatele Kurta Weilla se poprvé uskutečnil v roce 1993 v jeho rodném městě Dessau. Kurt Weill Fest Dessau se letos uskuteční již po šestadvacáté, a to od 1. do 17. března. Festivalové akce zahrnují výstavy, přednášky a hudební představení v oblasti opery, klasické a současné hudby. Pořadatelem festivalu je Společnost Kurta Weilla, kterou financuje stát Sasko-Anhaltsko společně s Nadací Kurta Weilla se sídlem v New Yorku. Letošní ročník tohoto mezinárodně ceněného festivalu zahájí revue Wanted české mezzosopranistky Dagmar Peckové, která vznikla v režii a výpravě bratrů Šimona a Michala Cabanů s kostýmy Simony Rybákové a spolu s protagonistkou v ní vystupují barytonista Jiří Hájek, klavírista a dirigent Jan Kučera, Epoque Quartet & Orchestra a Miroslav Hloucal Jazz Band.

/„Jedno z našich představení Wanted, které jsme hráli v dubnu 2017 v pražské Lucerně, navštívilo i umělecké vedení festivalu Kurta Weilla v Dessau. Produkce se jim tak velmi líbila, že začali jednat o možnosti hostování v Německu. A letos se tento sen všech, kteří se hudbě Kurta Weilla věnují, splnil i nám! Už 1. března zahajujeme s Wanted jedinečný festival v Dessau. Jsme úplně první česká produkce, která tam za šestadvacetiletou historii festivalu zavítá,“/ uvedla Dagmar Pecková a dodala: /„Držte nám palce, ať máme úspěch, a můžeme tak skvěle reprezentovat naši vlast!“/

V dubnu roku 2017 vydala Dagmar Pecková písně Kurta Weilla na albu nazvaném Wanted u vydavatelství Supraphon. Tato studiová nahrávka vznikla ve spolupráci se stejnými muzikanty a sólisty jako její následné jevištní ztvárnění, které se uskutečnilo celkem sedmnáctkrát za sebou v pražské Lucerně. Velkolepá kabaretní revue Dagmar Peckové s písněmi Kurta Weilla vznikla v produkci agentury Ságl Production.

KURT WEILL FEST: www.kurt-weill-fest.de