MICHAL TUČNÝ

SNÍDANĚ V TRÁVĚ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6557-2

Vychází obnovené vydání hitové country kompilace z roku 1993 s pěti bonusy a novým masteringem. Na vznik tohoto alba vzpomíná i dcera zpěváka Míša Tučná…

Výběrů úspěšných písniček Michala Tučného (1947–1995) existuje řada, ale tento je výrazně posí-len faktem, že vznikl ještě za jeho života a přispění. Časové rozmezí natočení a vydání nahrávek je ohraničené roky 1980 až 1989 a zachycuje zpěváka v podobě moderního country.

Jeho předchozí skvělé kapelové spolupráce rozhodně nebyly zapomenuty, ale tato kolekce skladeb s výtečně doprovodnými Tučňáky ho představuje v plné sólové síle. Se silným uměleckým i lidským partnerstvím a civilními texty Zdeňka Rytíře, ale také těmi vlastními či Miroslava Černého, Vladi-míra Poštulky nebo Michala Horáčka. Drtivá většina těchto melodií patří mezi absolutní české i slovenské rodinné stříbro, dokonale zpívané slogany zdomácněly a Michal Tučný v tradičních džíno-vých lacláčích trvale patří mezi kultovní figury naší populární hudby. Tato sestava rovné dvacítky písní jasně dokazuje, proč tomu tak je.

„Táta ještě žil, když se tohle album připravovalo k vydání… měl z něj velkou radost, mapovalo totiž jeho muzikantsky nejšťastnější období. Bavila ho spolupráce se Zdeňkem Rytířem a samozřejmě nejen s ním… S Tučňáky za toto desetiletí odehráli stovky koncertů a natočili hodně písniček. Vím, že i proto dlouho zvažoval, které z nich vybrat. A tak, kromě svých největších hitů, vybral ty, které Vám prostě zpíval rád…,“ vzpomíná dcera zpěváka Michaela Tučná.

Album má nový zvukový mastering, booklet je obohacený o nové fotografie a zejména zde naleznete pět bonusových písní. Vydává Supraphon na CD i digitálně.