KLASIKA PRO MAMINKY A DĚTI

NOVÉ CD

Koupit album
Katalogové číslo: SU 4263-2

Vědecké studie dokazují, že poslech klasických melodií má příznivý vliv na rozvoj duševních schopností dítěte. Harmonické tóny zklidňují, uvolňují a uspávají. Zároveň napomáhají soustředění a pozitivně stimulují kreativní a mentální schopnosti malých posluchačů. Díla světových skladatelů vážné hudby v sobě skrývají velkou energii a pozitivní náboj.

Například skladby Wolfganga Amadea Mozarta mají prokazatelné výsledky při rozvoji duševních schopností malých posluchačů. Jedná se o takzvaný „MOZARTŮV EFEKT“. Je dokázáno, že hudba tohoto skladatele má uklidňující účinky pro maminku i dítě. A nejen to. Vybrané nahrávky mohou ovlivnit mentální a talentové vlohy od raného dětství.

„Způsob, jakým mozek zpracovává hudbu, vnímá stupnice a harmonie, je vlastně jednoduchým a nenásilným procvičováním jeho schopností. Vybrané skladby se vyznačují dokonalou formou, kombinují uspořádanost a předvídatelnost s jistým druhem náhodnosti. A zřejmě právě to lahodí našemu uchu nejvíce. Výsledky světových experimentů prokázaly, že děti, které byly v pravidelném kontaktu s touto hudbou, vykazují lepší schopnost soustředění, lepší prostorovou představivost a prostorové myšlení,“ vysvětluje producent kompilace Alan Piskač.

Mezi nahrávkami tohoto nového titulu naleznete například skladby: Petr Iljič Čajkovskij – Louskáček. Suita z baletu, op. 71a, Claude Debussy – Réverie, Antonio Vivaldi – Čtvero ročních dob. Koncert č. 1 op. 8 Jaro, Johannes Brahms – Ukolébavka, op. 49 č. 4, Robert Schumann – Dětské scény, op. 15, Bedřich Smetana – Má vlast. II. Vltava (Allegro comodo, non agitato), Wolfgang Amadeus Mozart – Sonáta pro klavír č. 16 B dur a mnoho dalších. Vše v podání těch nejlepších orchestrů a sólistů.

Vydává Supraphon na sublabelu Artona, který potěší především milovníky těch nejznámějších a nejoblíbenějších melodií, jež klasická hudba může nabídnout.