MISTR ČETBY UŠIMA

BŘEZEN MĚSÍC POSLUCHAČŮ

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) podporuje již řadu let oceňování nejlepších čtenářů veřejných knihoven. V průběhu propagační kampaně Březen – měsíc čtenářů knihovny pravidelně každý rok hledají své nejlepší čtenáře, aby je vyhlásily jako „Čtenáře roku“. Cílem této aktivity je posilovat společenský význam a prestiž četby a ocenit ty, kteří služby knihoven nejvíce využívají. V roce 2019 knihovny vybírají své nejlepší čtenáře roku mezi čtenáři – muži (od dosažení 18 let věku výše). V průběhu března 2019 budou vybráni muži – Mistři četby nejen jednotlivých knihoven, ale také všech krajů a celostátní vítěz bude slavnostně představen v přímém přenosu České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera 2019 dne 7. dubna.

Vydavatelství Supraphon se k této akci přidalo v koordinaci se SKIP a vytvořilo na platformě Supraphonline.cz speciální kolekci: Mistr četby ušima, kdy si z devětadvaceti titulů může vybrat k poslechu každý muž, který se zajímá o literaturu. Poslouchat ušima tak lze například Haškova Švejka, Svěrákovy Povídky, ale i Cimrmany či knihy Oty Pavla, Bohumila Hrabala nebo i vtipnou Svatební cestu do Jiljí Miroslava Skály v podání výtečných herců Vojtěcha Dyka a Táni Vilhelmové.

SOUTĚŽ PRO MISTRY POSLECHU

Každý muž, který nám pošle do mailu: promo@supraphon.cz nejpozději do konce března fotografii, kde je s některou z uvedených audioknih, bude oceněn dárkovým balíčkem Supraphonu s označením „Mistr četby ušima“, jenž bude obsahovat novou audioknihu Strážce nádrže Zdeňka Svěráka, která právě v těchto dnech na CD-MP3 vychází.

MISTR ČETBY UŠIMA – katalog zde:
https://www.supraphonline.cz/…esic-ctenaru