AŇA GEISLEROVÁ

POHÁDKOVNÍK

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6485-2

Na pátek 29. března se chystá dětmi milovaná akce Noc s Andersenem. Supraphon k této příležitosti vydává audioknihu Pohádkovník, kde šestice herců načetla své nejoblíbenější pohádkové příběhy. Pohádky, které čtou i svým dětem. V průběhu týdne všechny herce Pohádkovníku představíme v krátkém interview. Začínáme jednou z nejúspěšnějších současných filmových hereček, nositelkou pěti Českých lvů, která je maminkou tří dětí: Stelly Ginger, Bruna Fidelia a Maxe.

AŇA GEISLEROVÁ

Aňo, co si myslíte o audioknihách?

Miluji čtení a myslím si, že za to zčásti mohou i rodiče, kteří nám, mně i sestrám, v dětství hodně četli. A bylo to krásné! Ale jak nám beranům povaha velí, nezávislost je mi vším, a tak bylo potřeba zbavit se čtecí pomůcky ve formě rodiče a začít číst sama. A pohádky byly samozřejmě první na řadě. A teď sama hodně čtu svým dětem. Věřím, že to v nich vzbudí stejný hlad po literatuře jako kdysi ve mně. Audioknihy hltáme ve velkém. V autě posloucháme s dětmi především pohádky. Velký úspěch má všechno, co načetl pan Karel Höger. Myslím si, že i pro děti je to úžasné. Cesty do školy autem jsou najednou naplněny něčím smysluplným. A starší děti takhle třeba objevily ohromného Jaroslava Havlíčka a jeho román Neviditelný, který je sice temný, ale je to úplně vtáhlo po cestě z hor a chtěly víc… Sama sobě jsem si teď naplánovala, že naposlouchám veškeré dostupné klasiky, které číst už nezvládnu, není čas. Tak si dávám Flauberta, Solženicyna, Čapka, Dostojevského, Dickense… pro mě je poslech audioknih rozkoš.

Pohádkovník aneb Herci čtou své oblíbené pohádky vydává Supraphon ve spolupráci s Nocí s Andersenem v pátek 29. března 2019 na CD-MP3 i v digitálních formátech.

Aňa Geislerová čte Andersenovo Děvčátko se sirkami, Povídání o pejskovi a kočičce Josefa Čapka, kapitolu z Pipi Dlouhé punčochy Astrid Lindgrenové či pohádku Oscara Wilda Slavík a růže. Pohádky stylově doplňuje hudba Václava Trojana v citlivé interpretaci houslového virtuosa Václava Hudečka, kytaristy Lubomíra Brabce a akordeonisty Pavla Drešera. Na titulní straně bookletu je použitá ilustrace Strom splněných přání Maťo Mišíka.

Připojené video