BARBORA POLÁKOVÁ

POHÁDKOVNÍK

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6485-2

Již dnes v pátek 29. března propukne dětmi oblíbená akce Noc s Andersenem. Supraphon k této příležitosti vydává audioknihu Pohádkovník aneb Herci čtou své oblíbené pohádky, kde šestice herců načetla své nejoblíbenější pohádkové příběhy. Pohádky, které čtou rádi i svým dětem. V průběhu týdne všechny herce Pohádkovníku postupně představujeme. Dnes je to oblíbená divadelní a filmová herečka, úspěšná zpěvačka a skladatelka Barbora Poláková, která za svá dvě studiová alba získala celkem čtyři prestižní hudební Ceny Anděl. Je maminkou dvou dcer, Ronji a Riky.

Barbora Poláková si pro audioknihu Pohádkovník vybrala dnes již klasickou pohádku z pera skotského novináře, dramatika a spisovatele Jamese Matthewa Barrieho Petr Pan. Příběh vypráví o chlapci, který nechtěl být nikdy dospělý, a proto zůstal navěky dítětem, aby si mohl pořád hrát. Žije na jednom ostrově v kouzelné a tajemné Zemi Nezemi. Jednou do Země Nezemě pozve také malou Wendy a její dva brášky Johna a Míšu. Nejdřív je naučí létat a pak s nimi odletí na svůj ostrov. Tam pak s Petrem Panem a jeho kamarády prožijí spoustu dobrodružství, když se Wendy stane princeznou, když bojují s krvežíznivými piráty a jejich kapitánem Hákem, když…Jenomže dětem se začne stýskat po rodičích a nakonec se přece jen vrátí domů…

Barboro, proč jste si pro Pohádkovník vybrala zrovna Petra Pana?

Z té pohádky mám ráda spoustu myšlenek. Když myslím na víly a na létání, připomíná mi to, že nechci být takový rodič, kterého zavalí práce a povinnosti a zapomíná si hrát. Že chci být pro svoje děti pořád dítětem.

Posloucháte se svými dcerami audioknihy?

Máme období tichá a knížek. Tedy v této době moc ne. Až holky trošku vyrostou, budu jim určitě pouštět pohádky na gramofonu.

Znáte akci Noc s Andersenem?

Ano, znám, myslím, že to je moc pěkný projekt.

Audioknihu naleznete zde: https://lnk.to/Pohadkovnik

Připojené video