JIŘÍ SUCHÝ Z TÁBORA

POHÁDKOVNÍK

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6485-2

Supraphon vydává audioknihu Pohádkovník aneb Herci čtou své oblíbené pohádky, kde šestice herců načetla své nejoblíbenější pohádkové příběhy. Pohádky, které čtou rádi i svým dětem. Průběžně všechny herce Pohádkovníku představujeme. Dnes je to mnoha talenty obdařený Jiří Suchý z Tábora.

Jiří je člen činohry Národního divadla v Praze, který se příležitostně věnuje scenáristice pro televizi a pro Český rozhlas. Jeho rozhlasová hra Řečiště byla oceněna v rámci prestižních Cen Alfréda Radoka. Jiří Suchý z Tábora je také spoluzakladatelem stále populárnějšího Cabaretu Calembour a otcem dvou dětí – Bibiany a Vojtěcha. Pro Pohádkovník si vybral mnoha generacemi milované Broučky Jana Karafiáta. Hlas Jiřího Suchého z Tábora zároveň děti provází celým Pohádkovníkem a představuje jména hereckých kolegů i jimi vybrané pohádky.

Jiří, co si myslíte o audioknihách pro dětského posluchače?

Sám mám dvě malé děti, a i když jsou hodně temperamentní, dokáží u audiopohádky prosedět celé hodiny. Na jejich obličejích je krásně vidět, jak se soustředí a nechávají se pohltit fantazií.

Proč jste pro Pohádkovník zvolil legendární Broučky Jana Karafiáta?

Řekl bych, že Broučci mě okouzlili svou něhou, a na mne osobně zde nejsilněji působí motiv rodiny, dětství. Dotýkají se taky těch nejzákladnější životních témat, takže zákonitě rezonují i mezi staršími posluchači. Byl jsem rád, že jsem měl příležitost se k Broučkům alespoň takto vrátit.

Audioknihu naleznete zde: https://lnk.to/Pohadkovnik

Připojené video