PRASÁTKO PIGY

NOMINOVÁNO NA NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6526-2

Ceny Audiokniha roku vyhlašuje a uděluje Asociace vydavatelů audioknih (AVA). Posláním těchto cen je ohodnocení a ocenění kvalitativně nejlepších audioknih na českém trhu vydaných v roce 2018. Podle statutu soutěže se audioknihou rozumí nahrávka mluveného slova. Obvykle vychází z tištěných materiálů, ale nemusí jít za každou cenu o přesnou audioverzi knihy.

AVA nyní představila nominace na cenu Audiokniha roku 2018. V kategorii Nejlepší audiokniha pro děti a mládež rozhoduje porota složená z těchto odborníků: Lukáš Gregor (dramaturg, publicista), Jakub Horák (šéfredaktor magazínu o audioknihách Naposlech.cz), Tomáš Králíček ( blogger, recenzent, mediální poradce), Ivan Matějka (publicista a editor), Štěpán Pácl (divadelní režisér), Michal Zahálka (teatrolog, dramaturg a překladatel).

Mezi nominovanými pěti tituly na Audioknihu roku v kategorii Nejlepší audiokniha pro děti a mládež má letos své želízko i Supraphon. Jde o titul: Prasátko Pigy a kouzelná pohlednice plná písniček, který napsala Eva Spoustová a hudbou opatřil Igor Orozovič. Pohádku o klukovi Hubertovi, jenž potká ve svém snu růžové prasátko Pigy a jeho kamarády, kteří mívají hodně legrační trable, načetl herec Pavel Tesař. Rozmarné písničky nahrál Orchestr Calembour s celou plejádou herců a zpěváků, mezi nimiž například jsou: Milan Peroutka, Tomáš Vaněk, Marek Mikulášek, Hedvika Řezáčová ad.

PĚTICE NOMINOVANÝCH AUDIOKNIH V KATEGORII: Nejlepší audiokniha pro děti a mládež

Hoši od Bobří řeky přečetl Jan Meduna (Albatros)

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema vypráví Jan Vlasák (OneHotBook)

Prašina v interpretaci Matouše Rumla (Tympanum)

Ztracený princ Margarín v podání Aloise Švehlíka (Pikola)

Prasátko Pigy a kouzelná pohlednice plná písniček vypráví Pavel Tesař (Supraphon)

Slavnostní vyhlášení vítězů všech soutěžních kategorií ceny Audiokniha roku 2018 proběhne 24. dubna v pražském kině Atlas.

VYBERTE NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHU:
AVA zároveň vyhlásila Cenu posluchačů – audiokniha 2018, o níž rozhoduje široká veřejnost.

Hlasování probíhá zde: https://www.o2.cz/…/audiokniha/

Připojené video