SVATEBNÍ CESTA DO JILJÍ

NOMINACE NA NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6451-2

Ceny Audiokniha roku vyhlašuje a uděluje Asociace vydavatelů audioknih (AVA). Posláním těchto cen je ohodnocení a ocenění kvalitativně nejlepších audioknih na českém trhu vydaných v roce 2018. Podle statutu soutěže se audioknihou rozumí nahrávka mluveného slova. Obvykle vychází z tištěných materiálů, ale nemusí jít za každou cenu o přesnou audioverzi knihy.

AVA nyní představila nominace na cenu Audiokniha roku 2018. Tentokrát představujeme tituly nominované na cenu Audiokniha roku 2018 v kategorii Nejlepší audiokniha – vícehlasá četba. V této kategorii rozhoduje porota složená z těchto odborníků: Lukáš Gregor (dramaturg, publicista), Jakub Horák (šéfredaktor magazínu o audioknihách Naposlech.cz), Tomáš Králíček ( blogger, recenzent, mediální poradce), Ivan Matějka (publicista a editor), Štěpán Pácl (divadelní režisér), Michal Zahálka (teatrolog, dramaturg a překladatel).

Mezi nominovanými pěti tituly na Audioknihu roku v kategorii Nejlepší vícehlasá audiokniha má letos své želízko i Supraphon. Jde o titul: Svatební cesta do Jiljí, jejž skvěle načetli Vojtěch Dyk a Tatiana Vilhelmová.

Svatební cesta do Jiljí je milý, vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou předsvatební cestu po horách i řece do městečka Jiljí, napsal Miroslav Skála v roce 1975. Podle této knihy natočil v roce 1983 režisér Hynek Bočan stejnojmenný televizní film. Hlavními filmovými hrdiny byli tenkrát Libuše Šafránková a Josef Abrhám. Díky skvělé předloze, výborným dialogům ale především díky mimořádným hereckým výkonům, se tento film stal národním pokladem. Loni se příležitosti převést literární předlohu do zvukové verze chopili jiní dva talentovaní herci – Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk. Vtip a humor textu, který nemohl být ve filmu zcela využit, se nyní, díky audioknize, projevil v celé své svrchovanosti. Důkazem úspěchu je i právě vyhlášená nominace titulu na Audioknihu roku 2018.

PĚTICE NOMINOVANÝCH AUDIOKNIH V KATEGORII VÍCEHLASÁ ČETBA:

Svatební cesta do Jiljí (Supraphon)
Cizinci v noci (AudioStory)
Hana (OneHotBook)
Příšerné příběhy strýce Montaguea (Tympanum)
Terror (OneHotBook)

Slavnostní vyhlášení vítězů všech soutěžních kategorií ceny Audiokniha roku 2018 proběhne 24. dubna v pražském kině Atlas.

VYBERTE NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHU:
AVA zároveň vyhlásila Cenu posluchačů – audiokniha 2018, o níž rozhoduje široká veřejnost. Hlasování probíhá zde: https://www.o2.cz/…/audiokniha/

Připojené video