HANA MACIUCHOVÁ

NOMINACE NA NEJLEPŠÍ INTERPRETKU AUDIOKNIH

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6468-2

Ceny Audiokniha roku vyhlašuje a uděluje Asociace vydavatelů audioknih (AVA). Posláním těchto cen je ohodnocení a ocenění kvalitativně nejlepších audioknih na českém trhu vydaných v roce 2018. Podle statutu soutěže se audioknihou rozumí nahrávka mluveného slova. Obvykle vychází z tištěných materiálů, ale nemusí jít za každou cenu o přesnou audioverzi knihy.

AVA nyní představila nominace na cenu Audiokniha roku 2018. Tentokrát představujeme tituly nominované na cenu Audiokniha roku 2018 v kategorii Nejlepší interpret / Nejlepší interpretka. Kategorie zaměřující se na interpretační výkon, na práci s hlasem, intonaci, herecký přednes, ale i na souznění interpreta s textem apod.

Mezi nominovanými pěti tituly na Audioknihu roku v této prestižní kategorii má letos své želízko i Supraphon. Jde o titul: Zdena Frýbová, Robin v kouzelném podání Hany Maciuchové.

Kniha Zdeny Frýbové patří již přes tři desetiletí k nejoblíbenějším románům české humoristické literatury. Herečka Hana Maciuchová, nositelka ceny za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova, ji interpretuje jedinečným způsobem. Robin, hrubosrstý foxteriér, se měl jako nevinně vyhlížející štěně stát strážcem idylické pohody a radosti u rodinného krbu. Všechno se však vyvinulo úplně jinak a roztomilý Robin doslova rozhýbe „svou“ rodinu nejen toulkami po Praze a útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor.

PĚTICE NOMINOVANÝCH AUDIOKNIH V KATEGORII NEJLEPŠÍ INTERPRETKA:

Hana Maciuchová (Robin, Supraphon)
Taťjana Medvecká (Dopisy Milady Horákové, Bookmedia)
Zuzana Slavíková (Proč máma pije, Albatros)
Milena Steinmaslová (Stará dáma vaří jed, OneHotBook)
Tereza Bebarová (Taková normální rodinka, Albatros)

Slavnostní vyhlášení vítězů všech soutěžních kategorií ceny Audiokniha roku 2018 proběhne 24. dubna v pražském kině Atlas.

VYBERTE NEJLEPŠÍ AUDIOKNIHU:

AVA zároveň vyhlásila Cenu posluchačů – audiokniha 2018, o níž rozhoduje široká veřejnost.
Hlasování probíhá zde: https://www.o2.cz/…/audiokniha/