KAREL ZICH IN MEMORIAM

LEGENDOU SUPRAPHONU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6262-2

Vzpomínkový koncert k nedožitým sedmdesátým narozeninám zpěváka Karla Zicha se uskuteční 10. dubna 2019 ve Velkém sále pražské Lucerny.

„Karel by měl letos sedmdesátiny a uběhlo patnáct let od jeho úmrtí. Rozhodli jsme se uspořádat večer, který připomene jeho písně. Oslovili jsme jeho hudební kamarády, aby se je naučili a přišli je zazpívat,“ uvedl manažer Antonín Kny, který stojí za realizací vzpomínkového večera.

Během koncertu předá producent Alan Piskač rodině předčasně zemřelého zpěváka platinovou desku symbolicky nazvanou „Legenda Supraphonu“. Karel Zich svůj první singl nahrál se Spirituál kvintetem před padesáti lety na jaře roku 1969. Šlo o americký tradicionál s českým textem Stanislava Mareše „Kovbojův nářek“. První album Karla Zicha se jmenuje „Dům č.5“, které vyšlo u Supraphonu v roce 1976.

V Lucerně se ve středu představí a Zichovy písně zazpívají: Spirituál kvintet, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Tomáš Linka, Jindra Malík, Karel Kahovec, Petr Vondráček a skupina Lokomotiva, Jiří Vondráček a další. Na koncertu vystoupí i český dvojník Elvise Presleyho. „Podařilo se nám dát částečně dohromady i skupinu Flop, která s Karlem hrála. Několik lidí z ní už není mezi živými, ale polovina členů zahraje. Cenu „Legenda Supraphonu“ na koncertu převezme Karlova sestra Marie Bořek Dohalská a jeho syn Karel Zich mladší,“ dodal Antonín Kny.

Diskografie Karla Zicha: https://www.supraphonline.cz/…0-karel-zich