POHÁDKOVNÍK NA SVĚTĚ KNIHY

NOVÁ AUDIOKNIHA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6485-2

Aňa Geislerová, Václav Jílek, Jiří Suchý z Tábora – hned tři ze šestice herců, kteří načetli své oblíbené pohádky do „Pohádkovníku“ potěšili svojí přítomností v sobotu 11. 5. návštěvníky Sálu audioknih na veletrhu Svět knihy 2019.

„Pohádkovník“ je strom, který se sází každoročně během Noci s Andersenem. Podle této akce, pořádané Národní knihovnou České republiky, získal nový pohádkový komplet své jméno. Vše se odvinulo od nápadu oslovit mladé, vynikající herce a požádat je o jejich milované pohádky, na které buď vzpomínají z dětství, nebo je nyní s chutí čtou vlastním dětem. Aňa Geislerová načetla „Povídání o pejskovi a kočičce“ Josefa Čapka, kapitolu z „Pipi Dlouhé punčochy“ Astrid Lindgrenové či Andersenovo „Děvčátko se sirkami“; Václav Jílek pohádku „O princezně Jasněnce a ševci, který létal“ od Jana Drdy a Jiří Suchý z Tábora klasické Karafiátovy „Broučky“.

V pozoruhodném výběru audioknihy „Pohádkovník“ se tyto příběhy potkávají s příběhem „Petra Pana“ v podání herečky a zpěvačky Barbory Polákové, s pohádkou z „Fimfára“ Jana Wericha v přednesu Jakuba Prachaře či originální novou pohádkou „Jak byla vosa Marcelka ráda, že je“ ve vtipné interpretaci Patrika Děrgela. Audiokniha vyšla letos na jaře ve spolupráci s Nocí s Andersenem.

Veletrh Svět knihy Praha letos vstoupil do svého jubilejního 25. ročníku. Již několik let organizátoři nezapomínají ani na audioknihy. Návštěvnickou atraktivitu zvyšuje i bohatý doprovodný program, do nějž tradičně přispívá i vydavatelství Supraphon.