ZDENĚK SVĚRÁK

POKŘTIL STRÁŽCE NÁDRŽE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6478-2

Prezentace audioknihy Zdeňka Svěráka „Strážce nádrže“ se odehrála ve čtvrtek 9. 5. na veletrhu Svět knihy 2019 na Výstavišti Praha v Holešovicích.

Zdeněk Svěrák publiku ve speciálním Sále audioknih představil příběh své nové knihy a nyní i audioknihy. Vyprávěl, jak starý strážce vodní nádrže Jiří Smrček si dopisuje s generálním ředitelem povodí. Jsou to zprávy o stavu přehrady, ale také o stavu jeho duše. Nevadí, že ředitel ani na jeden z 23 dopisů neodpoví. „Smrček, bývalý venkovský učitel, na sebe prozrazuje i věci, které každému nesvěříme. Je zjitřený úkolem, který ho zaskočil: má najít mezi spoluobčany obce Horní Znělá svého nástupce,“ uvedl Zdeněk Svěrák.

Slavnostního křtu audioknihy Strážce nádrže se také účastnil hudební skladatel a dlouholetý spolupracovník Zdeňka Svěráka Jaroslav Uhlíř. Ten svými skladbami nahrávku mluveného slova doplnil.

Veletrh Svět knihy Praha letos vstoupil do svého jubilejního 25. ročníku. Již několik let organizátoři nezapomínají ani na audioknihy. Návštěvnickou atraktivitu zvyšuje i bohatý doprovodný program, do nějž tradičně přispívá i vydavatelství Supraphon.