HRZÁNOVÁ & LANGEROVÁ

ZLATÁ DESKA ZA AUDIOKNIHU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6458-2

Jedna z nejprodávanějších audioknih loňského roku „Fynn – Pane Bůh, tady Anna“ byla v sobotu na veletrhu Svět knihy 2019 oceněna Zlatou deskou Supraphonu!

Audiokniha „Pane Bůh, tady Anna“ vznikla v režii Hany Kofránkové, v podání Barbory Hrzánové s hudbou Anety Langerové a v hudební produkci Jakuba Zitka. Slavnost na Světě knihy proběhla za účasti obou hlavních protagonistek a režisérky Hany Kofránkové. Nahrávka vznikla ve spolupráci s Karmelitánským nakladatelstvím a Art Shock s.r.o.

„Prosila jsem Báru, aby knihu načetla. Chvíli váhala, ale nakonec se tak, v úžasné režii Hany Kofránkové, opravdu stalo,“ zavzpomínala Aneta Langerová a Bára Hrzánová k tomu podotkla: „Měla jsem ovšem jednu podmínku, aby hudbu napsala Aneta.“ Režisérka Kofránková uvedla: „Hrdinka příběhu malá Anna je vlastně takovým Malým princem Saint-Exupéryho v sukních. Jsem ráda, že díky naší nahrávce se podařilo už tak úspěšnou knížku dostat k ještě více lidem.“ Barbora Hrzánová dodala, co pro ni osobně kniha znamená: „Anna mě učí dívat se nahoru a zpátky do svého středu. A díky Anně se Pan Bůh může stát členem i vaší rodiny. Zjistíte, že Boha se nemusíte lekat. V podání Anny je lehce uchopitelný v přírodě, mezi lidmi, v lásce, v každodenním životě. Složité se stává jednoduchým a temné světelným.“

Předání Zlaté desky Supraphonu se odehrálo v sobotu 11. 5. ve speciálním Sále audioknih Světa knihy na Výstavišti Praha v Holešovicích. Veletrh vstoupil letos do svého jubilejního 25. ročníku. Již několik let organizátoři nezapomínají ani na audioknihy. Návštěvnickou atraktivitu zvyšuje i bohatý doprovodný program, do nějž tradičně přispěl i Supraphon.