PETR BENDE

VIDEOKLIP

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6347-2

Píseň Přání napsal Petr Bende před deseti lety a symbolicky jí věnoval svým dvěma synům.

Poté čekala na svůj vývoj, než ji hudebně zpracoval a nahrál. Skladbu pak natočil ve studiové verzi až na své poslední album Restart, kterého se producentsky ujal Dalibor Cidlinský a vyšlo u vydavatelství Supraphon.

Písně pro své poslední úspěšné studiové album Restart připravoval Petr Bende průběžně několik let. Skládal je na cestách s kytarou nebo doma u piana. Vlastně se tak vrátil ke kořenům, kdy ještě tímto způsobem písničky běžně vznikaly. Obnažené na dřeň melodie, která obstojí ve střídmé interpretaci jednoho nástroje a hlasu. Tak vznikala i píseň Přání pro syna Matyase.

„Je to splněné přání a vlastně takový vnitřní rozhovor s novým životem, který přišel na svět. Právě tato skladba předznamenává i další cestu v muzice, která může mít dvě polohy, ve kterých hledáme propojení. Jednu ryze akustickou a druhou energicky napojenou na razantní riffy celé kapely,“ svěřuje pozadí vzniku Bende.

„S kapelou letos slavíme 16 roků ve stejné sestavě a budeme fanoušky zvát mimo jiné na narozeninový koncert, který se odehraje 15. 6. 2019 ve Zbraslavi u Brna, kde to oslavíme na našem domovském Zbraslav Festu,“ dodává zpěvák.

Režie a nezvykle i kamery se ujal renomovaný režisér Michal Kunes Kováč, se kterým Bende spolupracoval již na třetím videoklipu. Kováč vytvořil mnoho videoklipů pro přední české skupiny v čele s kapelami Kabát či Slza, ale také své ryze filmařské počiny.

„S Petrem je to náš třetí projekt a myslím, že bude opět jiný a originální. Natáčeli jsme v bývalých lázních Bílina a tento prostor nám nabídl neskutečnou paletu jak zajímavých lokací, tak možností hry se světly, která je hlavním motem klipu. Energie a divoké pasáže s kapelou se střídají s poklidným tempem až filmových záběrů,“ dodává ke klipu režisér Michal Kunes Kováč.

Petr Bende plánuje do konce roku více než 70 koncertů, tradiční vánoční turné, ale také jedno velké překvapení. Více informací sledujte na webu nebo sociálních sítích Petra Bendeho.

www.petrbende.cz
https://www.instagram.com/petrbende
https://www.facebook.com/petrbendeband

Připojené video